Boşanacakları söylentisi gündemden düşmeyen Fenerbahçeli yıldız futbolcu Caner Erkin ile Asena Erkin çifti anlaşmalı olarak boşanıyor.

Caner Erkin, 6 yıllık evlilikleri boyunca birbirlerine uyum sağlayamadıklarını, hayatlarının çekilmez hale geldiğini ve evlilik birliğinin temelinden sarsıldığını belirterek boşanma davası açtı. Çift birbirlerinden herhangi bir tazminat ya da menkul ve gayrimenkul talep etmedi. İstanbul Aile Mahkemesi'ne açılan davaya göre; çift 18 Haziran 2010'da evlendi. "Çınar" adında bir çocukları oldu. Ancak birbirlerine uyum sağlayamadılar. Evlilikleri çekilmez bir hal aldı. Uyumsuzluk sürdü ve evlilik birliği temelinden sarsıldı. Asena Erkin boşanmayı kabul etti ve aralarında "anlaşmalı" olarak bir boşanma protokolü imzaladılar.

VELAYET ANNEYE
Caner Erkin, "Taraflar arasında evlilik birliğinin temelinden sarsılmış olması nedeniyle boşanmamıza karar verilmesini istiyoruz" dedi. Anlaşmalı boşanma protokolüne göre; Çınar'ın velayeti anneye verilecek. Baba çocuğuyla belirli günlerde şahsi münasebet kuracak. Çocuğun genel bakım ve eğitim giderleri, baba tarafından karşılanacak. Caner Erkin çocuğuna iştirak nafakası ödemeyecek. Boşanma kararı kesinleştikten sonra anne, çocuğu için iştirak nafakası talebinde bulunamayacak. Caner Erkin, Asena Erkin'e ise aylık 10 bin lira yoksulluk nafakası ödeyecek. Asena Erkin yoksulluk nafakası haricinde Caner Erkin'den herhangi bir maddi yardım talebinde bulunamayacak. Asena Erkin boşanma kararı verildikten sonra evlenmeden önceki kızlık soyadını kullanacak. Çiftin birbirlerinden düğünde ya da evliliklerinde edinilen herhangi bir ziynet eşyasına ilişkin talepleri yok. Çiftin evlenmeden önce edindikleri mallar kendilerinde kalacak.

ASENA'YA 10 BİN LİRA NAFAKA
Caner Erkin çocuğunun tüm masraflarını karşılayacak ancak çocuğuna iştirak nafakası ödemeyecek. Asena Erkin'e ise aylık 10 bin lira yoksulluk nafakası ödeyecek. Boşanma kesinleşince Asena Erkin kızlık soyadını kullanacak.