CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ve CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna PKK'lı teröristlerce düzenlenen silahlı saldırı nedeniyle il binasında basın toplantısı düzenledi.

Hiçbir saldırının, hiçbir gücün partilerini yolundan çeviremeyeceğini dile getiren CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, "Tehditler ne kadar büyük olursa olsun, Cumhuriyet Halk Partisi bu tehditlere pabuç bırakmayacağı gibi, Türkiye'yi tam demokrasi seviyesine çıkarana kadar büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde mücadelesini sürdürmeye kararlıdır. Her türlü anti-demokratik girişim, uygulama, şiddet ve baskının karşısındayız. Genel Başkanımıza yönelik alçakça saldırının, sadece Genel Başkanımızın şahsına yönelik olmadığını biliyoruz. Bu saldırıyı yapanlar, bekledikleri yararı asla elde edemeyeceklerdir. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Örgütü olarak, Samsun'dan haykırıyoruz, Genel başkanımıza 9 Haziran 2016'da yapılan saldırı sonrası 'feriştahınız gelse bizi durduramaz' demiştik. Şimdi ise, 'feriştahları gelse bizi durduramaz' diyoruz" ifadelerini kullandı.

BU MERMİ, MUSTAFA KEMAL'E ATILMIŞTIR
Başkan Akcagöz'ün ardından söz alan CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ise, "Sayın Genel Başkanımıza Haziran ayında cami avlularında mermi atmışlardı, şimdi de gerçek mermiyi attılar. Genel Başkanımıza atılan mermi, partimize, demokrasiye, Cumhuriyete, barışa, kardeşliğe atılmıştır. Bunu yapanlar şunu bilsinler ki, bizim varlığımızı hiçbir şekilde yok edemeyeceklerdir. Çünkü bizim kurucumuz, önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'tür. Bu bağlamda bu mermi, Mustafa Kemal'e atılmıştır. Bizler, her zaman Sayın Genel Başkanımızın yanında yer alacağız. Genel Başkanımıza yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine ve tüm Cumhuriyet Halk Partisi ailesi'ne geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

30 AĞUSTOS'U KUTLAMAK ZORUNDAYIZ
Öte yandan Başkan Akcagöz, dün Şırnak'ın Cizre ilçesindeki Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan bombalı saldırıda şehit olan polislere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa, şehit ailelerine başsağlığı dileklerini iletti. Akcagöz, 30 Ağustos günü ile ilgili açıklamada da bulunarak, "30 Ağustos resmi törenleri iptal edildi. Ancak bu saatten sonra 30 Ağustos'u coşkuyla kutlamak zorundayız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak örgütlerimizle meydanlarda olacağız. Cumhuriyet kentinin gücünü, Atatürk kentinin gücünü bütün dünyaya göstermeliyiz. Tüm halkımızı etkinliklerimize davet ediyorum" diye konuştu.

Barış BUDANOĞLU