Belediye binasında, Başkan Yardımcısı Salih Sefacı, Belediye Meclis üyeleri ve basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Edis, önemli açıklamalarda bulundu.

Tarihi ve kültürel yönü ile zengin olan ilçenin turizm potansiyelini iyi değerlendirmek istediklerinin altını çizen Başkan İbrahim Sadık Edis, 2016 yılının turizm açısından atılım yılı olacağına dikkat çekti. Başkan Edis, Şahinkaya Kanyonu'nun gezilebilmesi için 150 kişilik bir geminin yaptırıldığını, Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında tarihi Vezirköprü evlerinin ve konakların turizme sunulduğunu, Vezirsuyu Piknik Alanı'nın 2 bin 750 dönüme çıkarılacağını, turizmle ilgili projelerini hızla hayata geçirmeye devam ettiklerini söyledi.

"TRAFİK ÇİLESİ BİTECEK"

İlçede yaşanan park ve trafik sorunlarının da 2 ay içinde çözüleceğinin altını çizen Edis, MOBESE çalışmalarının hızla devam ettiğini, düzenleme çalışmalarından sonra belli kuralların uygulanacağını, ilçe içerisine kamyon, traktör ve otobüs girişlerinin kontrol altına alınacağını, kuralların titizlikle uygulanacağını belirtti.

2015 YILINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR

Edis, 2015 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, İlçedeki 3 bin kilometre yol ağının 2 bin 350 kilometresinin kendi belediyelerinin hizmet alnı içinde olduğunu kumlama, parke ve beton yol çalışmalarının devam ettiğini, ilçede doğalgazın yüzde 85 tamamlandığını, kalan 3 mahallenin de doğalgaz probleminin en kısa zamanda çözüleceğini belirtti.

2016 YILI HEDEFLERİ

2016 yılının atılım yılı olacağını iddia eden Başkan Edis bu yıl ki hedeflerini de açıkladı. İhtisas Organize Sanayi ve Küçük Sanayi Sitesi'nin önemli projeler olduğunu belirten Edis, Besi Bölgesi oluşturularak 80 besi ahırının aynı bölgede toplanacağını, elektrik üretimine katkı sağlamak amacıyla Güneş Enerjisi projesinin 2016 yılına damga vuracağına inandığını sözlerine ekledi.