FETÖ'cü subaylar tarafından yıldırma politikaları ve sahte belgelerle TSK'dan uzaklaştırıldıklarını öne süren, TSK'dan Ayrılan ve Atılan Öğrenciler Platformu'na mensup eski askeri öğrenciler, saat 13.30'da Taksim Tünel Meydanı'nda toplandı. FETÖ mağduru askeri öğrencilere aileleri ve arkadaşları da destek verdi. Mağdur öğrencilere destek verenler arasında Ergenekon davasında yargılanan Dursun Çiçek ile Balyoz davasının son tutuklusu olan ve geçtiğimiz günlerde serbest kalan Eski Yüzbaşı Murat Eren de vardı. Tünel Meydanı'nda toplanan grup, 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez' ve 'Her Türk Asker Doğar' sloganlarıyla İstiklal Caddesi üzerindeki Galatasaray Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş esnasında hep bir ağızdan Harbiye Marşı okundu. Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerin güvenlik önlemleri eşliğinde Galatasaray Meydanı'na gelen grup, burada bir basın açıklaması yaptı.

FETÖ mağduru harbiyeliler tarafından yapılan basın açıklamasında, 'TSK'dan Ayrılan ve Atılan Öğrenciler Platformu, yıllardır Fethullahçı Terör Örgütü tarafından harp okullarından, askeri liselerden ve astsubay okullarından türlü işkence ve zorlamalara maruz kalarak ayrılan, sahte sağlık raporları, düzmece disiplin cezaları ve hukuki aykırı idari yaptırımlarla atılan 3 bine yakın askeri öğrenciden oluşmakta. Bizler yıllardır askeri okullardaki bu yapılanmaya dikkat çekmeye ve bize yapılan haksızlığı dile getirmeye çalışıyoruz. Bizler de vatanımıza karşı 14 yaşında ettiğimiz yeminin karşılığını vermek ve mazlum yiğitlerin iade-i itibarını istiyoruz' denildi.

Basın açıklamasının ardından eski harbiyeliler, asker yemini etti ve Şehitler Ölmez isimli şarkıyı hep bir ağızdan söyledi.