Türk birlikleri ve ÖSO ile muhalif uçakların destek verdiği Fırat Kalkanı operasyonu ile Suriye'nin Halep iline bağlı Cerablus kenti IŞİD'den temizlenirken, bölge insanı IŞİD'den kurtulmanın ve bölgedeki sınır kapısının yeniden açılacak olmasının sevincini yaşıyor. Yaklaşık 3 yıldır bölgedeki kontrolü elinde tutan IŞİD'in zulmünden acı çeken Cerabluslu çocuklar da, Türk birliklerini görünce büyük sevinç yaşadı. Çocuklar, Özgür Suriye Ordusu ve TSK birliklerini tekbir ve "şükran, şükran Erdoğan" sloganları ile karşıladı. Zafer işaretleri yaparak, özgürlük sloganları atan çocuklar, bugün Gaziantep'e gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

ÖSO, bölgedeki güvenliği tamamen sağlarken, Gaziantep'in Karkamış ilçesinden Suriye'nin Cerablus bölgesine uzanan güvenli bir koridor açıldı. Açılan koridordan ise insani yardım konvoyları, bölgeye geçişi sağlanıyor. Cerablus'a ilk geçen sivil toplum kuruluşlarından olan İmkan Der'in Gaziantep Şubesi Başkanı Sait Gökdere, bazı yönetici ve gönüllülerle birlikte giderek, bölge insanına yiyecek ve içecek dağıttı.

Sınırın Suriye tarafında kontrolü elinde bulunduran ÖSO birliklerine de yiyecek ve içecek ikram eden İmkan Der Başkanı Gökdere ve beraberindekiler, buradaki ÖSO askerleri ile sohbet etti. Gökdere, burada yaptığı açıklamada, "Cerablus özgürleştirildi. IŞİD terör grubu Cerablus içerisinden atılmış oldu. Allah razı olsun bu gençlerden. Bu gençler burayı özgürleştirdiler. Bunda Türkiye Devleti'nin tanklarının, toplarının ve koalisyon uçaklarının çok büyük katkıları var. Allah'a hamdolsun ki, inşallah ebeden buralar Müslüman kardeşlerimizin elinde kalır. Burası ile Karkamış arası 300 metre. Bu kapı yıllardır kapalıydı, buradan, bu 300 metrelik yoldan kimse geçemiyordu. Bundan sonra Cerablus'a Türkiye'nin de yardımlarını inşallah ulaştıracağız" dedi.

ÖSO birliklerinin desteği ile Cerablus kent merkezine inen Gökdere ve beraberindekiler, buradaki insanlara gıda ve içecek dağıttı.

Cerablus kent merkezinin ise Sultan Murad Tümeni komutasında olduğunu belirten Gökdere, tümen komutanlarından biri ile yaptığı açıklamada ise, "Burada yıllardır IŞİD'in zulmü altında kalan insanlar, çok acı ve keder çektiklerini söylediler. Elhamdülillah, Sultan Murad Tümeni komutasında Cerablus özgürleştirilmiştir. Bütün ümmete hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Gökdere ve beraberindekiler bölgede ekmek sıkıntısı olduğunu öğrenince, ilçedeki aktif olmayan ekmek fırınını inceledi. Fırının eksiklerini tespit eden Gökdere, yanında götürdükleri usta ile ekmek çıkararak, ücretsiz olarak dağıtılacağını söyledi.

Fırının hamur kesme makinesi bulunmadığını belirten Gökdere, "Fırının eksiklerini tespit ettik. Bunları temin edeceğiz. Yanımızda usta da getirdik. Burayı kullanır hale getirerek, ekmek üretimine başlayacağız" dedi.

Gökdere ve beraberindeki gönüllüler, başta çocuklar olmak üzere Cerablus kent merkezi ve kırsalındaki tüm ailelere, yiyecek ve içecek dağıttı.