Israr etmeyin FETÖ'cü diye alırız

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, MHP İl Başkanlığı, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaları ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Ziyaretler sırasında değerlendirmelerde bulunan Usta, kişisel husumeti olanların ispiyon mekanizmasını kullandığını bunun da yanlış sonuçlar doğurduğunu söyledi.

TEK TEK İLGİLENİYORUZ

Türk Milleti'nin bağımsızlığına yapılan darbeyi MHP olarak şiddetle kınadıklarını ifade eden Erhan Usta, "Suçu olanların en sert şekilde cezalandırılması lazım. Çünkü bu sadece bir kişiye, bir hükümete yapılan değil topyekün bir millete karşı yapılan harekettir. Burada suçu olanlar hiç bir esneme olmadan cezalandırılmalıdır. Tabi tüm bunlar yapılırken ülkenin birliğini bütünlüğünü bozacak durumlardan kaçınmak lazım. Burada hükümete çok dikkatli davranmak düşüyor. Bir çok konu gündemimize geliyor. Hiç suçu olmayan, hiç bulaşmamış insanların dahi özellikle de kamuda çalışanların açığa alındığını kimisinin de işten atıldığını duyuyoruz. Bunlarla tek tek de ilgileniyoruz" diye konuştu.

DEVLETE- MİLLETE KARŞI KİN OLUŞACAK

Kurunun yanında yaşın yanmaması gerektiğine dikkat çeken MHP'li Usta, "Hem adalet açısından böyle bir şey hem de bu ülkenin biz birliğini dirliğini istiyorsak, uzun dönemde ülkede sıkıntı çıkmasına da sebep olmamız lazım. Yüzlerce insanı işinden atacaksınız, onun çoluğu çocuğu ailesi bunların hepsinin içinde devlete millete karşı içinde bir kin olacak. Bu uzun dönemde ülke açısından iyi bir değildir. O yüzden çok hassas davranılmalı, nokta atışı yapılabilmeli suçsuz olan bir tane masumun bile mağdur edilmemesi lazım. Bunun böyle olmaması için bizde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hükümetle çok sıkı bir diyalog içinde hareket ediliyor. Bizimde elimize gelen bir kısım bilgileri hem parti olarak hem de ben bireysel olarak, müsteşarları, bakanları arayarak durumu söylüyoruz. 'Bakın bu bizim itimat ettiğimiz insandır. Bizim partilimizdir' diyerek hiçbir şekilde FETÖ'yle bağlantısı olmayan insanları da mağdur etmemeye çalışıyoruz" dedi.

İSPİYON MEKANİZMASI YANLIŞ ÇALIŞIYOR

Görevden almalarda çok dikkatli davranılması ve iyi istihbarat alınması gerektiğini de belirten Usta, "İspiyon mekanizması bazen yanlış çalışıyor. Kişisel husumeti olan insanlar, bu husumetini kullanıyor. Bunlara mahal verilmemesi lazım. Çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle bu görevden alınmaları veya görevden uzaklaştırılmaları yapan kamu görevlileri için hiç bir sorumluluk yok. Bu insanların kişisel meselelerin bunu kullanmamaları lazım. Mesela bazı öğretmenler için şöyle bir şey geldi bize; 'Görevden alınan müdür yardımcıları mahkeme kararıyla dönmüş. Başlamak istiyor. Başlamak için müracaat yapılıyor. Diyorlar ki bu konuda ısrar etmeyin. Yoksa sizi FETÖ'cü diye alırız. Bu sefer hiç iflah olmazsınız.' Böyle bir şey olamaz. Ülkücülere karşı böyle bir şey yapılmasına asla müsaade etmeyiz. Ben mecliste de gündeme getireceğim" ifadelerini kullandı.