İçişleri Bakanı Ala, 8. Büyükelçiler Konferansı'nda yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bakan Ala, 'İstanbul'da yapılan menfur saldırıyla ilgili olarak şuana kadar gözaltına alınan sayısı 7'ye ulaştı. Soruşturma, inceleme çok detaylı bir biçimde bütün hassasiyetiyle devam ediyor' şeklinde konuştu.

BİR ŞEHİDİMİZ VAR
Diyarbakır'daki patlamayla ilgili olarak ise Ala, şunları kaydetti:
'Çocuk var, sivil var, yaralılar var. Yaralılardan aldığım bilgiye göre ikisi ağır. Diğerleri hayati tehlikeleri yok. Orada da PKK terör örgütünün yaptığı bir saldırı. İki bina da çökmüş. Onun içerisinden bazı kişiler sağ kurtarıldı. Bir şehidimiz var. Ona Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum.'


Eş zamanlı başka saldırıların da olduğu yönündeki söylentilerin sorulması üzerine Bakan Ala, 'Biz ne bilgi veriyorsak bilin ki doğru bilgi odur. Yoksa böyle bilgi kirliliğiyle bu sürece sizler de katkıda bulunuyorsunuz. Terörle mücadele bir ülkenin topyekun kapasitesinin birlikte hareket etmesini gerektiren bir husustur. Memnuniyetle şunu da ifade etmek istiyorum, sizler de bu konularda hassassınız. Resmi açıklama valiliklerden, bizlerden, İçişleri Bakanlığı'ndan veya Sayın Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan gelmeden, resmi yetkililerden gelmeden onlara lütfen itibar etmeyiniz. Bunlar spekülatif olabiliyor, yönlendirme amaçlı olabiliyor. Kara propaganda olabiliyor. O bakımdan biz zaten anında kamuoyumuzu sizler aracılığıyla bilgilendirmeyi bir görev addediyoruz' ifadelerini kullandı.