AK Parti, CHP ve MHP Samsun Milletvekilleri Karadeniz Bölgesi'nde yaşanan terör olaylarını değerlendirdi.

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ve MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta Karadeniz halkının terör örgütlerine prim vermeyeceğini söyledi. CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ise, ''Teröristler Karadeniz'de eylem yapıyor ama neden hiçbir eylemci yakalanmıyor'' dedi


AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun Milletvekili Erhan Usta ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Karadeniz Bölgesi'nde gündemde olan terör olaylarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

SON ÇIRPINIŞLARI KARADENİZ'DE
Terörün Karadeniz Bölgesi'ne sızma isteği olduğunu ifade eden AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ''Özellikle CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırı da aslında 15 Temmuz'da yakalanan mili birlik ve beraberliği baltalamak için yapıldı. Bunlar terörün son çırpınışları. Kendileri yok olurken etrafına olabildiği kadar zarar vermeye çalışıyorlar. Ama ülkemizin her bir bireyi teröre karşı kendisi de mücadele ediyor. Karadeniz insanı daha bir ayrı yerde. Silahını, av tüfeğini alan terörist peşine de koşuyor. Bu terörün de sonuna geldiğinin bir göstergesi. Beraberliğimizi muhafaza ederek son terörist bu ülkenin sınırlarından çıkartılana kadar da terörle mücadele devam edecek'' diye konuştu.

KARADENİZ'DE KALICI OLAMAZLAR
Doğu Anadolu'da terör örgütleriyle ciddi bir mücadele yaşandığını söyleyen MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, ''O bölgelerde birçok şehire temizlik için girildi ama hiçbirisine aynı anda girebilecek yetişmiş özel harekat veya bordo bereli timimiz de yoktu. O yüzden parça parça girildi. Dolayısıyla güçlerimizi oralara kullanırken, bu defa terör diğer yerlerde patlak veriyor. Fırsatını bulduğu yerde çıkıveriyorlar. Karadeniz'de halkın destek vermeyeceğini bildiğim için ben çok fazla etki edeceğini düşünmüyorum. Arazi koşulları teröristlerin gizlenmesi için uygun ama vatandaş destek vermediği zaman yaşayamazlar. Ben bu olayların geçici olduğunu düşünüyorum. Çok fazla uzun vadede kalıcı bir terör ortamı haline getiremezler. Karadeniz'de ancak vur kaç taktiğiyle bir şey yapabilirler. Çünkü halkın ya korkuyla ya da sempatiyle bu örgüte göz yumması lazım kalıcı olabilmeleri için. Karadeniz ikisini de yapmaz. Bu yüzden endişe duymuyorum'' ifadelerini kullandı.

TERÖRİSTLER NEDEN YAKALANMIYOR?
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Karadeniz'de yaşadığı saldırda tüm konvoyu yok edebileceği durumda olduğunu ifade eden CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ise, bu konuda neden önlem alınmadığını sorarak, ''Kafamızda soru işaretleri var. Karadeniz'deki terör olaylarını kimler gerçekleştiriyor. Acaba halkı yer yer tedirgin etmek, 'Doğu Anadolu'da böyle sorunlar var, hiç olmadıkları bir yerde, Karadeniz'de de bu eylemleri yapabiliyorlar bu ülkeyi ne hale getirdiler' diye düşündürerek ülkeyi bir iç çatışmaya mı götürmek istiyorlar? Teröristler Karadeniz'de eylem yapıyor ama hiçbir eylemci yakalanmıyor. Hiçbir eylemcinin yakalanmadığı yerde ben sadece terör örgütlerini suçlamam, istihbarat birimlerinin oyunu mu var diye sorgularım. Bu fikrimizi de rahatlıkla söylememiz gerekiyor. Ya eylemciler yakalansın, ya da bize bu soruyu sordurmak zorunda bırakmasınlar'' dedi.

Zerrin SOMUNCU