Samsunspor deplasmanda konuk olduğu Malatyaspor'a 1-0 mağlup olarak bu sezonki ilk yenilgisini aldı. Maça forvetsiz başlayan Kırmızı- Beyazlılar, duran toplar dışında tehlike yaratamazken, oynanan etkisiz futbol gelecek adına kötü sinyaller verdi

SADECE DURAN TOPLAR
TFF 1. Ligi 2. haftasında Samsunspor, Yeni Malatyaspor'a konuk oldu. Kırmızı- Beyazlılar, Teknik Direktör Engin Korukır'ın takımın tek hücum oyuncusu Alperen Pak'ı kulübede tutmasıyla maça forvette başlarken, ileri uçta Mehmet Çakır görev yaptı. Maç boyunca duran toplar dışında rakip kalede tehlike yaratamayan Samsunspor, ilk yarı Hasan, Mehmet Çakır ve Mustafa Sevgi ile cılız pozisyonlar buldu. İlk yarının sonlarına doğru oyun kontrolünü tamamen rakibine kaptıran Kırmızı- Beyazlılar, 44. dakikada Dialiba'nın golüyle soyunma odasına 1-0 mağlup girdi.

İLK YENİLGİ GELDİ
İkinci yarıda Samsunspor daha kötü bir futbol ortaya koydu. Özellikle forvet yokluğunu iyice hisseden Kırmızı- Beyazlılar, neredeyse net bir gol pozisyonu üretemedi. Maçın 57. dakikasında Mustafa Sevgi'nin ceza sahası sol çaprazından ortaladığı top direkt kaleye yöneldi ve yan direkten döndü. Bunun dışında rakip kaleyi tehdit edebilecek herhangi bir pozisyon bulamayan Samsunspor, rakibine 1-0 mağlup olarak, bu sezonki ilk yenilgisini aldı. Kırmızı- Beyazlılar, bu sonuçla ligde ilk 2 haftayı da golsüz geçmiş oldu.

Selçuk KAYA