Kulüp Başkanı Ahmet Şan, UEFA Avrupa Ligi'nde zor bir gruba düştüklerini, Avrupa'da Türkiye'ye yakışır bir şekilde Konyaspor'u ve Konya'yı temsil edeceklerini söyledi.

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecekleri H Grubu'nu değerlendiren Ahmet Şan, "İlk defa Avrupa arenasında mücadele etme şansı yakaladık. Zor bir grup. Ama teknik heyet ve futbolcularımıza güveniyoruz. Özellikle taraftarlarımız sahamızdaki maçlarda bizim için güç olacak. Rakiplerimiz Avrupa liglerinde tecrübeli takımlar. Final oynamış, şampiyon olmuş takımlar. İnşallah Konyaspor'umuz ilk tecrübesinde gruptan çıkmayı zorlayacaktır. İyi organize olup, iyi konsantre olmamız lazım. Başlangıçta lig ve Avrupa'da mücadele edeceğiz. Daha sonra Ziraat Türkiye Kupası ilave olacak. İnşallah UEFA Avrupa Ligi'nden umutluyuz. Ligi de boş bırakmamalıyız. Lig de çok zorlu. Yönetim olarak üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. Teknik heyetimizin isteği doğrultusunda transferleri tamamladık. Bu uzun bir maraton. Konya'ya yakışır bir şekilde Konyaspor ve Türkiye'yi temsil edeceğiz. Tüm Konyalı hemşehrilerimizden dua bekliyoruz" dedi.

UEFA Avrupa Ligi'nde grup maçlarına kendi sahalarında oynayacakları Shakhtar Donetsk maçıyla başlayacaklarını hatırlatan Ahmet Şan, "Shakhtar Donetsk Türkiye liglerini iyi tanıyan bir ekip. Son olarak Fenerbahçe ve Başakşehir'i elediler. İyi hazırlanacağız ve ilk maçta iyi bir sonuç elde edebilmek için elimizden gelen gayreti saha içinde ve dışında ortaya koyacağız. Taraftarımıza güveniyoruz. Taraftara kolaylık olsun diye kombineler Avrupa'yı da kapsayacak şekilde yapıldı. Atiker Konyaspor'umuz, Shakhtar Donetsk karşısında 42 bin taraftarımızın önünde arzu ettiğimiz sonucu elde etmek için bütün gücüyle mücadele edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde görüş belirtti.