Maç öncesi ve sırasında açtıkları pankartlarla sosyal mesaj vermeyi ihmal etmeyen sarı-kırmızılı futbolseverlerin gündeminde darbe girişimi, terör saldırıları ve tek Türkiye vurgusu vardı.

Maçtan günler önce dev bir koreografi hazırlayan Malatyaspor Taraftarlar Derneği, 8 metre yüksekliğinde 20 metre genişliğinde yatay bir pankart hazırladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğu pankartta, elinde Türk bayrağı olan kaplan ve darbe gecesi tankın önüne yatan vatandaşların fotoğrafları yer aldı. Pankartın mesaj bölümünde ise, 'Zafer Selaları Semalarımızda Okunuyor' notu yazıyordu. Maraton tribününde yer alan bütün taraftarlar, makara yoluyla havaya kaldırılan 160 metrekarelik pankart eşliğinde ellerindeki kırmızı kartonları açarak, bir fon oluşturdu. Bu koreografi bütün tribünden büyük alkış aldı.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nde yaşanan terör saldırısını da unutmayan futbolseverler, 'Geçmiş Olsun Elazığım' pankartı açtı. Kapalı tribünde ise futbolseverler demokrasi nöbetlerine atıfta bulunarak, 'Vatan için sokakta, sevdamız için stattayız' yazılı üzerinde Türkiye haritası bulunan pankart astı.