Samsun Valisi İbrahim Şahin, yurdun düşman işgalinden kurtuluşunu müjdeleyen '30 Ağustos Zafer Bayramı'nın tarihe damgasını vurmuş eşsiz bir kahramanlık örneği olduğunu söyledi.

Şahin, '26 Ağustos 1922 günü başlayan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarından düşmanın ayak izleri silinmiş ve Anadolu toprakları bizlere ebedi yurt olarak kazandırılmıştır. Milletimiz bu şanlı zaferle; milli hakimiyet, milli birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiş, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Bu zafer Anadolu insanının kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, topyekûn verdiği onurlu bir mücadelenin eseridir. Türk milletinin göstermiş olduğu bu vatanperverlik ve kahramanlık örneği diğer milletlere de emsal teşkil etmiş ve hayranlık uyandırmıştır. Bugün böylesi şanlı bir tarihin mirasçıları olan bizlere düşen en önemli görev geçmişimizden aldığımız güç ve cesaretle geleceğimize bakmak, birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi korumak ve ülkemizi Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Samsunlu hemşerilerimin ve şanlı ordumuzun vatansever mensuplarının, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum' dedi.

Köktaş: 'Ülkemiz geleceğe umutla bakıyor'

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, 'Vatanımızı ve milletimizi yok etmeye çalışan düşmanlara karşı birlik ve beraberlik ruhu ile verilen mücadele, azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği 30 Ağustos 1922' de kazanılan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi'nin 94. yılını kutlamanın gururu içerisindeyiz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkomutanlık ettiği büyük taarruz sayesinde, işgal altındaki topraklarımız düşmandan arındırılmış ve İstiklal mücadelesinin hak ettiği büyük zaferle taçlandırılmıştır. Bugün bizler de kahramanlarımızın mirasçısı olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak, milletimize daha güzel imkanlar sunmak için var gücümüzle çalışmaya gayret gösteriyoruz. Milletçe elde ettiğimiz başarılar ve ülkemizin geldiği seviye, yolumuzun açık olduğunun en önemli göstergesidir. Büyük hamleler gerçekleştiren ülkemiz geleceğe umutla bakıyor, güvenle hedeflerine doğru yoluna devam ediyor. Bu duygu ve düşüncelerle, bu zaferi bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü, birliği ve huzuru için canlarını veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Kurtuluş destanının zaferle taçlandırıldığı 30 Ağustos Zaferi'nin 94. yılı vesilesiyle aziz milletimizin Zafer Bayramı'nı en içten duygularla kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum' ifadelerini kullandı.

Göksel: 'Büyük Taarruz yeni ufuklar açtı'

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, 30 Ağustos Zaferi'nden sonra Türkiye'nin uçurumun kenarından döndüğünü, işgalden kurtulduğunu ve kendisine yeni ufuklar, büyük hedefler çizerek geleceğe doğru emin adımlarla ilerlemeye başladığını söyledi. İl Başkanı Göksel, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkomutanlığı ve kahraman askerin şehadet bilinci sayesinde zaferle sonuçlandırılan Büyük Taarruz, ülkemizin kaderini belirledi. Hiç şüphe yok ki, milletimizin bugünkü mevcudiyeti ve cumhuriyetimiz, o destansı zaferin bir tezahürüdür. Bizler bu şuurla, ecdadımızın emaneti olan Cumhuriyetimizi hakkıyla muhafaza ve müdafaa etmek için canla başla çalışıyor, hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerliyoruz. 15 Temmuz gecesi yaşanan kalkışmaya rağmen Türk milleti olarak, 30 Ağustos'u silahlı kuvvetlerimize tavır almadan, askerlerimizle birlikte, büyük bir gururla kutluyoruz. Askeriye içerisindeki vatan hainlerine rağmen, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, terörle mücadelesini de en üst seviyede sürdürmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor; Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu zaferin mimarı olan istiklal şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz."

Tok: '30 Ağustos Zaferi ve Taarruz ruhu milletin yüreğinde kor gibi'

Türk milletinin tarih boyunca nice sinsi planları, tuzakları ve zorlukları kendi iradesiyle aştığını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "30 Ağustos Zaferi ve ruhu ile tuzaklarla dolu engelleri aklımızla, ferasetimizle, faziletle bereketlenmiş kalplerimizle birer birer aşacağız. Tarihi üstün başarılarla dolu olan Türk milletinin övünç kaynağı olan 30 Ağustos Zaferi milli değerlerini ve birliğini muhafaza eden bir milletin esaret altına alınamayacağını ispatıdır" dedi. 30 Ağustos'un milli diriliş olarak milli vicdanlardaki yerini aldığını ifade eden Başkan Erdoğan Tok, "30 Ağustos Zaferi, savaş meydanlarında kazanılan askeri zaferin ötesindedir. Tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini gösteren ve kurtuluş mücadelesi veren diğer ulusları cesaretlendiren bir zafer olmuştur. Her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu olan milli mücadele sonucunda kazandığımız bağımsızlığı, milletimiz milli birlik ve beraberlik anlayışıyla her zaman koruyacaktır" diye konuştu.

Türk milleti tarih boyunca nice zorluğu, nice musibet ve melaneti aştığını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, '30 Ağustos Zaferi'nden aldığı ilhamla 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlemekteyiz. Ülkemizi, zorla ve hile ile ele geçirmek isteyen FETÖ/PDY ve taşeron terör örgütlerinin 15 Temmuz'daki hain ve sinsi planları, aziz milletimizin şanlı direnişi ile boşa çıkarılmıştır. Milletimiz bir kez daha bağımsızlığına, iradesine ve demokrasisine olan bağlılığını büyük bir kararlılık örneği sergileyerek ortaya koymuştur. Türk milleti bugünkü stratejik çalkantıyı, tuzak ve komplo bezirganlarının eş zamanlı devreye koydukları imha senaryosunu Devletimizin ve hükümetimizin kararlılığı, milletimizin iradesiyle mutlaka aşacaktır. Türkiye'nin tükenişine şahit olacaklarını düşünmemelidirler. Türk milleti küresel senaryoların farkındadır. Tuzaklarla dolu engelleri aklımızla, ferasetimizle, faziletle bereketlenmiş kalplerimizle birer-birer aşacağız. 15 Temmuz milli direniş göstermiştir ki, muhtaç olduğumuz kudret, inanç, cesaret ve müjde İstiklal Marşımızın satırlarında vardır. Varlığımızın güvencesi 30 Ağustos Zaferi ve taarruz ruhudur. Vatanımızın birliği ve Milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin 94'üncü yıldönümünde, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarını, İstiklal Savaşı ve 15 Temmuz kahramanlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum' şeklinde konuştu.

Taşçı: 'Söz konusu vatansa…'

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında birlik ve beraberlik mesajı veren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Dün, 'Söz konusu vatan olduğunda, gerisi teferruattır' diyen atalarımız gibi, bugün de bizler aynı sözü söylüyor ve hainlere, bölücülere karşı omuz omuza mücadele ediyoruz' ifadelerini kullandı.

Son dönemde yaşanan gelişmelere karşı Türk milletinin, tıpkı 30 Ağustos Zaferi'nde olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde reaksiyon gösterdiğini söyleyen Başkan Taşçı şöyle dedi: 'Türk milleti, atalarına, dedelerine layık bir millet olduğunu yakın zamanda bir kez daha gösterdi. Birlik ve beraberliğimiz daim olduğu sürece, dostun güvendiği, düşmanın korku duyduğu bir ülke olmaya devam edeceğiz. Tarihi şanlı zaferlerle dolu milletimiz, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gösterdiği büyük kahramanlıklarla, vatanımızı ve milletimizi yok etmeye çalışanlara karşı mücadeleler vermiştir. Birlik ve beraberlik ruhu ile verilen bu mücadeleler büyük zaferleri de beraberinde getirmiştir. Atalarımız, dedelerimiz, bizlere bu toprakları vatan olarak bırakmış, bu uğurda canlarını hiçe saymıştır. Türk Milleti, atalarına, dedelerine layık bir millet olduğunu yakın zamanda bir kez daha gösterdi. Birlik ve beraberliğimiz daim olduğu sürece, dostun güvendiği, düşmanın korku duyduğu bir ülke olmaya devam edeceğiz.'

Türkiye'nin Türk milletine atalarından emanet olduğunu söyleyen Başkan Taşçı, 'Atalarımızdan emanet aldığımız ve çocuklarımıza emanet edeceğimiz vatanımızı her alanda en üst seviyeye çıkartmak için çalışmalıyız. Bunun için de ihtiyaç duyduğumuz şey sadece birlik ve beraberliktir. Yakın zamanda, 15 Temmuz gecesi vatan hainlerine karşı ortaya koyulan mücadele, 30 Ağustos Zafer Bayramını bizlere armağan ecdadımızın torunları olduğumuzu net bir şekilde ortaya koymuştur. Dün, 'Söz konusu vatan olduğunda, gerisi teferruattır' diyen atalarımız gibi, bugün de bizler aynı sözü söylüyor ve hainlere, bölücülere karşı omuz omuza mücadele ediyoruz. Bu vesileyle tüm yurttaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum' açıklamasında bulundu.

Genç'ten 30 Ağustos mesajı

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Türk milletinin 30 Ağustos'ta olduğu gibi 15 Temmuz'da da alnının akıyla vatan mücadelesinden zafer ile çıktığını belirtti. Genç, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın Türk milleti için büyük öneme sahip olduğunu ifade etti. Kurtuluş Savaşı'nda Türk milletinin ferasetini, bütünlüğünü, bağımsızlık ve özgürlük aşkından taviz vermeyeceğini tüm dünyaya gösterdiğine vurgu yapan Başkan Genç, o gün olduğu gibi bugün de bir takım iç ve dış mihrakların aynı oyunlar ile ülkemizi yıpratmaya çalıştığına dikkat çekti.

Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'nda kaderini kendi elleriyle çizdiğini ve kayıtsız şartsız egemenliğini tüm dünyaya ilan ettiğini söyleyen Başkan Genç, "Aziz milletimizin en önemli değerlerinden olan özgürlüğünü muhafaza uğruna verdiği cansiperane mücadele sonrasında kazanılan büyük zaferin 94. yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve onurunu hep birlikte yaşamaktayız. Türk milleti ve ordumuz; 30 Ağustos Zaferi'yle her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bin yıllık vatanımızı parçalamak isteyenlere hak ettikleri cevabı en iyi şekilde vermiştir. Bugün de, milletimiz birlik ve beraberliğiyle tüm zorlukların üstesinden gelmektedir" dedi.

Türk Milleti'nin 30 Ağustos'ta olduğu gibi 15 Temmuz'da da alnının akıyla vatan mücadelesinden zafer ile çıktığını belirten Genç, "30 Ağustos Zafer Bayramı'nın bir benzerini 15 Temmuz'da yaşadık. Terör ya da başka hiçbir güç birliğimizi, beraberliğimizi bozamayacak. Türk Milleti bu oyunlar ve saldırılar karşısında hep dik durmuştur. 30 Ağustos'ta olduğu gibi 15 Temmuz'da da bu oyunlara karşı Türk milleti yeni bir zafer kazanmıştır. 15 Temmuz'da gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimini milli mücadele ruhuyla, kurşunlara, tanklara göğüslerini siper ederek bastıran aziz halkımız, milli egemenliğe ve demokrasiye olan bağlılığını tüm dünyaya bir kez daha yüksek sesle haykırmıştır" ifadelerini kullandı.

Bu şanlı zaferin, Türk milletinin birlik ve bütünlüğüne yönelik her türlü tehdit ve saldırı karşısında kenetlenerek hiçbir gücün, ne şekilde olursa olsun birliğinin ve bağımsızlığının elinden alınmasına fırsat vermeyeceğinin simgesi olduğunu ifade eden Başkan Osman Genç, şunları söyledi: "Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferi armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşı ve 15 Temmuz kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum."

Togar'ın Zafer Bayramı mesajı

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ise yayımladığı 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında şunları kaydetti: 'Tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz Milletimizin yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Cumhuriyetimize hayat veren büyük zaferin 94. yıl dönümünü kutlamanın haklı heyecanı ve sevinci içerisindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 26 Ağustos'ta başlayan Büyük Taarruz'un ardından, 30 Ağustos'ta elde edilen nihai başarı, istiklal mücadelesini zaferle taçlandırmıştır. Böylelikle vatanımızın toprakları işgalden kurtarılmış, hepimizin ortak değeri Cumhuriyet'in de temelleri atılmıştır. 30 Ağustos Zaferi, tarihi boyunca karşılaştığı tüm engelleri birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, inanç ve kararlılıkla aşan aziz milletimizin gücünün ortaya koyulması bakımından da büyük anlam ve önem ifade etmektedir. Aziz milletimiz, imkansızlıklar içinde bulunsa da, milli ve manevi değerlerini canını ortaya koyarak korumasını bilmiş, inandığı yoldan asla dönmemiş, varlığına ve birliğine kastedilmesine asla izin vermemiştir. 30 Ağustos Zaferi, savaş meydanlarında kazanılan askeri zaferin ötesinde, tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini göstermiştir. Her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu olan milli mücadele sonucunda kazandığımız bağımsızlığı, milletimiz milli birlik ve beraberlik anlayışıyla her zaman korumuş ve koruyacaktır. 94. yılını kutladığımız bu zafer, vatan toprağı işgal altında bulunan bir milletin, yokluklara, rağmen azimle, inançla ve kararlılıkla toprağını nasıl müdafaa edebileceğini, büyük bedeller ödeyerek de olsa tüm dünyaya göstermiştir. Bize düşen de bu şanlı ecdadın torunları olarak şer odaklarına karşı bu aziz vatanı tarihimizden ve ecdadımızdan aldığımız ilhamla sonuna kadar korumaktır. Bu vesileyle aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı tebrik ediyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile atalarımızın şahsında vatanımız için biran bile düşünmeden şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize hayırlı ve uzun ömürler yaşamayı yüce rabbimizden niyaz ediyorum. Tüm hemşehrilerimizin ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyor.'