İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar ile Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Murat Çağlak tarafından FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yeni deliller doğrultusunda 35 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

3 İSİM YURT DIŞINDA

Hakkında gözaltı kararı verilen Ergun Babahan, Prof. Dr. Osman Özsoy ile Şemsettin Efe'nin yurt dışında olduğu tespit edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Murat Çağlak tarafından yürütülen FETÖ'nün medya yapılanması soruşturmasında 35 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Evlerinde arama yapılan 9 kişi gözaltına alındı.

GÖZALTINDAKİ 9 İSİM

İstanbul, Ankara ve İzmit'te düzenlenen operasyonda, Nurullah Öztürk, Rasih Yılmaz, Murat Aksoy, Abdullah Alparslan Akkuş, hurriyet.com.tr editörü Dinçer Gökçe, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap, Ömer Şahin ve Ayhan Şimşek gözaltına alındı.

Şüphelilerden 18'inin yurt dışına çıktığı tespit edilirken, 8 kişiyi ise arama çalışmaları sürüyor.

Hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerin, örgüt ile bağlatılı oldukları ve çalıştıkları basın yayın organları ile sosyal medya üzerinden FETÖ terör örgütü lehine propaganda yaptıkları öne sürülüyor.