Samsun'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerle kutlanıyor. CHP ve bazı STK'lar, resmi törenin ardından Atatürk Anıtı önünde alternatif bir kutlama programı düzenledi. Anıta çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, konuşmalar ile devam etti.

30 Ağustos Zaferi'nin 94. yıl dönümünü en içten duygularla kutladıklarını belirten CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz, '30 Ağustos coşkusunu yaşamak için bugün bir araya geldik. Anadolu topraklarına barışı, huzuru, sükunu getiren 30 Ağustos. Nasıl Çanakkale, Milli Mücadele'nin ön sözü diye ifade ediliyorsa, 30 Ağustos'ta Kurtuluş Mücadelesi'nin son sözüdür. Milli bayramlarımızı, dün olduğu gibi bugün de coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz. CHP olarak bu ruhu Türkiye'nin bütün meydanlarında yaşatmaya baş koyduk. Bu yoldan da dönmeyeceğiz. Herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun' dedi.

Alternatif kutlamaya ayrıca CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, ADD, Cumhuriyet Kadınları Derneği, ÇYDD, Eğitim-İş, Emekli-Sen, Tes-İş, TMMOB, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ve Vatan Partisi üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Program diğer konuşmacıların ardından sonlandı.