Aynı zamanda antrenörlüğünü de yapan babasının ısrarıyla bu spora başladığını belirten Melisa Yağmur Telli, "Babam boks yaptığı dönemde Türkiye şampiyonu olmuş. Ben şimdi onun için boks yapıyorum. Onun yarım kalan hayallerini ben gerçekleştirmek istiyorum" dedi.

Samsun'da yaşayan Atakum Anadolu Lisesi 11'nci sınıf öğrencisi Melisa Yağmur Telli, 1.5 yıl önce babasının ısrarıyla boks yapmaya başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde boks antrenörü olan baba 48 yaşındaki Rıza Telli, kızını yetiştirerek müsabakalara çıkarmaya başladı. Genç kız katıldığı şampiyonada yıldızlar kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu. Ardından Avrupa Boks Şampiyonası'na katılarak milli sporcu oldu. Bu yıl ise 5-10 Ocak 2016 tarihlerinde İzmir'de gerçekleştirilen Türkiye Bayanlar Ferdi Boks Şampiyonası'nda da gençler kategorisinde 54 kiloda Türkiye şampiyonluğu elde etti.

Babasının da kendisi gibi lise yıllarda boks yapmaya başladığını ve Türkiye Şampiyonu olduğunu dile getiren Melisa Yağmur Telli, "Babam ısrar ettiği için boksa başladım. Sonradan boksu sevmeye başladım. Türkiye şampiyonu olduğum için çok mutluyum. Babam bana boksu öğretti ve sevdirdi. Onun gibi ben de Türkiye şampiyonu oldum. O milli sporcu olamamıştı, ben Avrupa Şampiyonası'na katılarak milli sporcu oldum. Onun yarım kalan hayallerini ben tamamlamak istiyorum. Kendim için hiç yarışmadım hep babam için boks yaptım. Onu gururlandırmak istiyorum" dedi.

HEDEFİM AVRUPA'DA MADALYA KAZANMAK

Babasının aynı zamanda antrenörü olmasının hem zorluğu, hem kolaylığı olduğunu söyleyen Melisa Yağmur Telli, "Babam olduğu için daha kolay iletişim kuruyorum. Ona sorduğumda kolaylıkla bana öğretiyor ve anlıyorum. Ama zorluğu ise evde dışarıda antrenmanda her yerde bokstan konuşuyoruz. Babam şampiyon. Şampiyon bir babanın şampiyon kızı olmak çok gurur verici bir şey. Bundan sonraki ilk hedefim bu yılki Avrupa Şampiyonası'nda madalya kazanmak" diye konuştu.

KIZIM SAYESİNDE HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Melisa Yağmur Telli'nin hem babası hem antrenörü olan Rıza Telli ise "Ben lise döneminde boksa başladım ve Türkiye birinciliği ve ikinciliği kazandım. Melisa gibi bize sahip çıkan yol gösteren olmadı. Benim spor hayatım kısa sürdü. Ancak içimde hep ukde kaldı. Bunun için Melisa'nın boks yapmasını çok istedim. Kızımda başarılı oldu. Onunla çok gurur duyuyorum. Ben başarılı bir sporcuydum, ama milli takımı kızımla birlikte gördüm. Kızımım milli takımda yer aldı çok gururlandım. Spor hayatımda benimde hayallerim vardı belki gerçekleştiremedim ama kızım sayesinde bu hayalleri gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Bir babanın çocuğunun antrenörü olmasının kolay bir durum olmadığını belirten Rıza Telli, "Özellikle maç esnasında köşede çektiğiniz eziyet ve sıkıntının tarifi yok. Anlatılmayacak bir duygu. Bir baba ve antrenör olarak çocuğum orada yenecek mi yenilecek mi karışık duygular ve endişelere neden oluyor. Ama ben her şeyden önce onu sporcum olarak görüyorum. Kızım olarak görüp daha duygusal yaklaşmış olsaydım belki bu başarıyı elde edemezdik. Hep bir antrenör gözüyle onu hazırladım" dedi.


DHA