Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sürücü adayları için düzenlenen Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri E-Sınav uygulamasına Ankara, Adana, Antalya, Bursa, Eskişehir, İzmir, Kayseri, Kocaeli ve Konya'dan sonra Samsun da katıldı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Guda, sistemin Samsun'da 29 Ağustos itibariyle kullanıma hazır olduğunu belirterek, 'Bu sistemin ilimize gelmesinde katkıları bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne ve AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan'a çok teşekkür ediyorum. Bu işin bir an önce olması için Samsun Ticaret Sanayi Odası Meslek Komitesi'nin 6 Ekim 2015'te aldığı karar TOBB tarafından Milli Eğitim Bakanlığımıza iletilmiştir. Devreye giren sayın vekilin danışmanı da konuyla bire bir ilgilenmiş olup gerekli girişimlerde bulunarak konuyu hızlandırmışlardır' dedi.

'Ehliyet almak hızlanacak'
E-Sınav sistemi ile aylarca sınav tarihi bekleme derdinin ortadan kalkacağının altını çizen Guda, 'Bize getirisi nedir diye sorulacak olursa, öncelikle adaylarımızın sınav süreleri kısalarak. 3 Ekim dönemine kayıt olacak olan adaylarımızın yazılı sınavdan geçtikten sonra direksiyon sınavları 5-6 Kasım tarihlerinde yapılabilecek. E-Sınav olmazsa bu adaylarımızın yazılı sınavı 10 Aralık'ta, direksiyon sınavı da 7-8 Ocak 2017 tarihinde yapılacaktı. Bu uygulama ile ne kadar zaman kazandığımız belli. Ayrıca her yıl 1 Ocak tarihinde sürücü belgesi harcı artmaktadır. Sınav merkezimizde civar illerden adayların da E-
Sınav'a girme hakları vardır. İlimize gelenler bir iç turizm canlanmasına da sebep olacaklardır. E-Sınav sistemimizin ilimize ve sektörümüze hayırlı olması dileğiyle emeği geçen herkese teşekkür ederim' diye konuştu.
1 saat süren E-Sınav uygulamasında Samsun'da 1 oturumda 24 kişi faydalanabilecek. Adaylar sınava Öğretmenevi'nde hazırlanan özel bir sınıfta girebilecek.