Kavak'ta eski belediye hizmet binasının Kredi ve Yurtlar Kurumu'na verilmesi ile birlikte bina içerisindeki çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu'nu makamında ziyaret eden Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Samsun İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Kavak'ta yapımı devam eden öğrenci yurdunun çok kısa sürede açılacağını söyledi.

Kasapoğlu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, 'İlçemizdeki öğrenci yurdunun bir an önce faaliyete girmesi için gerekli adımlar atıldı. Çok kısa süre içerisinde 200 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdumuz hizmet vermeye başlayacaktır' dedi.

Öğrenci yurdunun ilçedeki önemli bir eksiği gidereceğini kaydeden Başkan Sarıcaoğlu, 'İlçemizde okuyan çok sayıda ki öğrencimiz kalacak yer bulamadıkları için Samsun'a gidiş geliş yapmak zorunda kalıyor. Bu soruna çözüm getirebilmek için eski belediye hizmet binamızı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na vererek ve aynı zamanda bina yanındaki özel şahsa ait yerin de KYK'ya kiraya verilmesi ile birlikte her iki binada toplamda 200 öğrenci kalacak. İlçemiz için bu çok güzel bir gelişme" şeklinde konuştu.