Vefat Türkali'nin cenazesi 3 gündür Yalova Devlet Hastanesi'nde bekletiliyordu. Türkali bugün Yalova Belediyesi tarafından düzenlenen mütevazi bir törenle toprağa verileceği İstanbul'a gönderildi.

Düzenlenen törene CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, yazarın arkadaşları ve sevenleri katıldı. Türkali'nin cenazesine karanfiller atan vatandaşlar ünlü yazarı alkışlarla uğurladılar. Uğurlama töreninde söz alan yazar Vedat Türkali'nin dostlarından Cemal Turan, "Türkiye'de 100 yıldır süren aydınlanma, çağdaşlaşma, adalet ve hürriyet meşalesi Vedat Türkali'den sonraki nesillere devrediliyor. Büyük üstat büyük devrimci şimdi seni yolcu ediyoruz. Duymayan, görmeyen düşünmeyen hayata. Güle güle dostum, güle güle yoldaş. Yalova aydınları sana selam ediyor" dedi.

Ünlü yazarın dostlarından yazar Hasan Kıyafet ise "Bugün Vedat Türkali'yi sonsuzluğa uğurluyoruz. O bize bir sanatçı, bir düşünürün teorisi ile pratiğin nasıl denk olacağını öğretti. Yaşadığı gibi düşündü, düşündüğü gibi yaşadı" diye konuştu.

Ardından omuzlara alınan Türkali'nin cenazesi alkışlar eşliğinde cenaze aracına konarak İstanbul'a gönderildi.