Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Haberaks TV işbirliğinde, Doğu Akdeniz Üniversitesi kurumsal sponsorluğu ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen Liseler Arası Bilgi ve Kültür Yarışması il birincisi Havza Fen Lisesi öğrencileri ile Samsun grubu KKTC kültür ve tarih gezisi gerçekleştirdi.

KARADENİZ'İN EN BÜYÜK YARIŞMASI
Haberaks TV Kültür Etkinlikleri Koordinatörü ve Haber Gazetesi Köşe Yazarı Şakir Demirci, her yıl geleneksel olarak düzenlenen yarışmanın, Karadeniz Bölgesi'nin en büyük bilgi yarışması olduğunu belirterek, "Yarışma, Samsun'un 17 ilçesindeki 73 bin lise öğrencisi ile 182 lisemizi kapsıyor. Bu yarışmalar Karadeniz'in en büyük bilgi yarışması olup, okullarımıza kültürel hareketlilik ve sosyal zenginlik katıyor" dedi.

DAÜ'NÜN KONUĞU OLDULAR
Haberaks TV'de yayınlanan Liseler Arası Bilgi ve Kültür Yarışması'nda Havza Fen Lisesi'nin birinci olduğunu ifade eden Demirci, "Öğrencilerimiz Kıbrıs gezisi ile ödüllendirdik. Samsun grubu olarak bir hafta boyunca DAÜ'nün konuğu olduk. DAÜ olanakları ile Magosa, Lefkoşa, Güzelyurt, Girne, İskele, Karpas bölgelerine geziler gerçekleştirdik. Bizlere bu olanağı sağlayan DAÜ, dünyanın 106 ülkesinden öğrencilerin eğitim gördüğü KKTC'nin en büyük ve tek devlet üniversitesidir. 5 kıtadan öğrencilerin buluştuğu, kaynaştığı bir kültür mozaiğidir. Hayran kaldığımız uluslararası bir üniversitedir" diye konuştu.

BÜYÜYEREK DEVAM EDECEK
Gelenksel hale gelen bu yarışmalar için Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yöneticilerine, okul idarecilerine, öğretmenlere, öğrencilere ve velilerine teşekkür eden Demirci, "Ayrıca KKTC gezi ödülü ile yarışmalara kalite ve heyecan katan Doğu Akdeniz Üniversitesi'ne, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam'a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Yaşar Özden'e, Tanıtım Koordinatörü Tevfik Yoldaş'a, Tanıtım Ofisi personeline, DAÜ Karadeniz Temsilcisi Tan İskeleli'ye teşekkür ediyoruz. Yine Havzalı yarışma birincisi öğrencilere yakın ilgi gösteren Havza Belediye Başkanı Murak İkiz'e de teşekkürlerimiz sunuyoruz. Önümüzdeki dönemde Samsun'un sosyal ve kültürel yaşamına pozitif değer katan bu etkinlikleri büyüterek sürdürmeyi amaçlıyoruz" dedi.