İlkadım İlçesi Fatih Mahallesi'nde 3 ay önce, polis istihbarat çalışması sonucu M. A.'nın uyuşturucu ticareti yaptığını belirleyip takibe aldı. Sivil ekipler, şüphelinin tek katlı evinden çıkan C.E.B. ve H.Ö.'den bir miktar sentetik uyuşturucu madde ele geçirdi.

Şüpheliler, uyuşturucu maddeyi para karşılığında M. A.'dan aldığını söyledi. Eve baskın yapan polis M. A.'yı satışa hazır 3 paket sentetik uyuşturucu madde ile yakalayıp gözaltına aldı. 'İçici' olduğunu öne süren 2 şüpheli savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. M. A. hakkında ise 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan işlem yapıldı. Şüphelinin aynı suçtan daha önce 8 yıl 9 ay hapis cezası aldığı ve bu olaydan 20 gün önce cezaevinden çıktığı belirtildi. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan hakim karşısına çıkan M. A. mahkemede verdiği ifadesinde, "Ben uyuşturucu kullanıyorum. Ele geçen uyuşturucuyu 50 lira karşılığında içmek için satın aldım. C.E.B.'yi tanımıyorum. H.Ö.'yü tanırım ve olay günü benim evime gelip alkol aldık. Daha sonra evden ayrıldı. Kendisine uyuşturucu satmadım. Ben bu suçtan daha önce 8 yıl 9 ay hapis cezası aldım. Benim bu işi yapmam mümkün değil" dedi.

Daha önceki ifadelerinde M. A.'dan uyuşturucu aldıklarını söyleyen iki şüpheli mahkeme heyeti tarafından tanık olarak dinlendi. C.E.B. ve H.Ö. ifadelerini değiştirip sanıktan uyuşturucu almadıklarını söyledi. İfadeleri tamamlayan mahkeme heyeti tutuklu sanığı 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan 15 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıp tutukluluk halinin devamına karar verdi.