Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 10 Ağustosta düzenlenen operasyonda MHP eski Manisa Milletvekili ve eski Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkız ve 12 avukat gözaltına alınmıştı. Manisa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan eski MHP'li eski vekil ve eski Baro Başkanı Balkız ve avukatlardan Sedettin Y., Gürhan O., Ali B., Mehmet G., Haluk B., Ali Ö., Ertan E., Menderes H., Berker M., Serhan Ç., Süleyman E., Adem D., Manisa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi.

7 Haziran seçimlerinde MHP'den Manisa milletvekili seçilen Zeynel Balkız, 1 Kasım'daki seçimlerde ise listeye girememişti.

Sözde Manisa imamı da yakalandı

Öte yandan FETÖ'nün sözde Manisa imamı olduğu iddia edilen kamu personeli olduğu öğrenilen M.Y. adlı şahıs ve tutuklanan eski Manisa İl Sağlık Müdürü Ziya Tay'ın kardeşi Tahir Tay da yakalanarak gözaltına alındı. M.Y. ve Tay sorgulanmak üzere Manisa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.