Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret eden UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz, Kızılırmak Deltası'nın UNESCO'ya girmesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından gösterilen çabanın takdire şayan olduğunu belirtti.

Kızılırmak Deltası'nın canlı ve bitki türü bakımından zenginliğinin çok önemli olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, UNESCO kalıcı listesine girmek için çalışmalara başlandığını söyleyerek, 'Kızılırmak Deltası'nın UNESCO'ya girmesi için çalışmalara başladığımız günden itibaren büyük yol kat ettik. Çalışmalarımızın ilk meyvelerini aldık. Şimdi hedefimiz kalıcı listede yer almak. UNESCO'dan verilecek her türlü ödevi yerine getirerek kalıcı listeye girmeyi amaçlıyoruz. Deltanın gerçekten doğal bir miras olduğunu önce Samsun'a daha sonra ülkemize fark ettirdik' dedi.

Dünyanın sayılı doğal yaşam alanlarından birisi olan Kızılırmak Deltası'nda yapılan çalışmaların dünya genelinde dikkat çektiğini belirten Başkan Yılmaz şöyle konuştu: 'Kızılırmak Deltası'nda yaptığımız çalışmalarla tüm dikkatleri buraya çekmeyi başardık. Bölgenin tanıtımı için birçok çalışma yapıldı. Delta içerisinde yaptığımız yatırımlarla yerli ve yabancı turistlerin daha keyifli vakit geçirmelerini sağlamayı amaçladık. Bu noktada ulaşım problemini tamamen ortadan kaldırdık. Doğal yaşamı koruyacak şekilde hareket ederek projelerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz.'