1 Eylül tarihi itibariyle denizlerdeki balık av yasağı kalktı. Bu tarihten itibaren uzunlukları 5 ve 8 metre arasında değişen balıkçı tekneleri denizlerde avlanmaya başlarken, balıkçı tezgahları da buna bağlı olarak balık çeşitleri ile şenlendi.

Ordu'nun Fatsa ilçesindeki balıkçılar, havaların soğuması ile birlikte tezgahların daha çok balıkla dolacağından umutlu olduklarını belirttiler. İlçede uzun yılardır balıkçılık yapan Ufuk Aygün, '2016-2017 balık av sezonu 1 Eylül itibariyle başladı. Balıkçılarımız 1 Eylül gecesi itibariyle 'Vira Bismillah' diyerek ağlarını denizlere serdi. Biz balıkçılar olarak balığın ucuz olmasını ve bütün vatandaşların balık yemesini istiyoruz. İnşallah bu istediklerimiz olur. Denizden balıklar bol çıkınca da bizler vatandaşlara ucuz balık yedirmenin zevkini çıkartacağız. İlk avlarında balıkçılar istedikleri avları yapamadılar ama bu yıl genel olarak bol balık çeşidi tezgahlarımızda yerini alacak' dedi.

Yeni ürünlerden istavritin kilosu 8 TL, barbun boyuna göre 15 TL, çinakop 15 TL, mezgit 10 TL, palamudun tanesi 10 TL'den alıcı buluyor.