Geçtiğimiz günlerde tedavi gördüğü Yalova Devlet Hastanesi'nde 97 yaşında hayatını kaybeden Edebiyatçı-Yazar Vedat Türkali için Teşvikiye Cami'nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Törene, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, HDP Milletvekilleri Sırrı Sürreyya Önder, Sırrı Sakık, Pervin Buldan, Gülten Kışanak, Garo Paylan, Celal Doğan, CHP Milletvekilleri Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal, çok sayıda siyasetçi, sanatçı ve yazar katıldı.

Türk edebiyatına damga vuran Samsunlu yazar Vedat Türkali'yi kaybettik!

Yüzlerce kişinin katıldığı tören öncesi Türkali'nin kızı Deniz Türkali ve oğlu Barış Pirhasan taziyeleri kabul etti. Duygusal anların yaşadığı taziyede, Türkali'nin kızının güçlükle ayakta durduğu görüldü. Türkali'nin cenazesi namazdan saatler önce cami avlusuna getirilirken, çok sayıda seveni tabutu başında dua edip, öpüp, dokunduktan sonra üstüne karanfil bıraktı.

'Türkali'nin 'Bu ülkede adaletli bir barış olacak' sözü bizim için bir talimat olarak kalacak'

Vedat Türkali için öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının kılınmasının ardından dualar edilerek helallik alındı. Namaz esnasında ise cenazeye katılan HDP'li ve CHP'li milletvekillerin en önde saf tuttu. Namazın kılınmasının ardından Türkali'nin cenazesi omuzlara alınarak, alkış ve marşlarla cenaze aracına götürüldü. Türkali buradan son yolculuğuna uğurlanmak üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü.