Dolandırıcılar yeni yöntem olarak FETÖ'yü kullanmaya başladı. Samsun'da telefonla aradıkları kadına FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatıldığını belirten iki dolandırıcı, yakayı ele verdi.

FETÖ KİMLİK BİLGİLERİNİZİ ELE GEÇİRDİ
Samsun'un İlkadım İlçesi Kılıçdede Mahallesi'nde oturan Mevlüde D.'nin ev telefonu bir kişi tarafından arandı. Telefona, Ankara'dan annesinin yanına gelen 54 yaşındaki Nihan H. baktı.
Kendisini başkomiser olarak tanıtan kişi, FETÖ/PDY örgününün kimlik bilgilerini ele geçirdiğini belirterek, bundan kendilerinin kurtaracağını söyledi. Telefondaki şahıs, telefonu kapatmamasını evde bulunan para ve ziynet eşyalarını hazırlayarak gelen polislere teslim etmesini istedi. Nihan H. ise cep telefonundan yeğenine 155 Polis İmdat telefonu aramasını istedi. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcık Büro Amirliği ekipleri hemen harekete geçti.

SUÇÜSTÜ YAKALANDI
Şahıslar gelmeden önce polis, çevrede de tedbir aldı. Eve gelen 51 yaşındaki Fuat Y., poşet içerisindeki 20 bin TL ve ziynet eşyasını alarak kaçmak istedi. Ancak, daha önceden tedbir alan ekipler, Fuat Y.'yi yakalarak gözaltına aldı. Fuat Y.'nin Gaziantep'ten kiraladıkları 20 EP 590 plakalı otomobille 30 yaşındaki Musatfa K. ile birlikte geldikleri belirlendi. Otomobil ile birlikte suç ortağı Mustafa K. de yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bayram OK