672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete'de yayımlandı. Toplamda 42 binden fazla kamu personeli görevden alınırken, Samsun'da da çok sayıda kamu personeli görevden uzaklaştırıldı. En fazla uzaklaştırma ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yaşandı.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 778, Sağlık Bakanlığı'nda 33, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda 26, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda 19, Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi'nde 16, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve ilgili kuruluşlarda 11, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda 10, Maliye Bakanlığı'nda 10, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve ilgili kuruluşlarda 9, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda 8, İl Jandarma Komutanlığı'nda 5, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nde 5, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nda 5, İçişleri Bakanlığı'nda 4, İller Bankası'nda 4, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda 4, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda 3, Türkiye İş Kurumu'nda 2, Türkiye İstatistik Kurumu'nda 2, Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürlüğü'nde 2, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda 2, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nde 1, PTT'de 1, Türksat Genel Müdürlüğü'nde 1, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde ise 1 personel görevden uzaklaştırıldı.

Bu rakamlarla birlikte Samsun'da toplamda 962 kamu personeli 672 sayılı Kanun Hükümde Kararname'nin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte görevden uzaklaştırılmış oldu.