Kırklareli İl Emniyet Müdürülüğü tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik yapılan operasyonlarda 25'i kadın olmak üzere toplamda 40 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 40 kişiden E.B. isimli şahsın evinde yapılan aramada, Fethullah Gülen'in hasta yatağında bulunur vaziyetteyken çekilen resmine ait bir kare ve hemen altında hastalığına şifa bulması için edilen dua ele geçirildi.

Kırklareli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 'Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kırklareli kom şube müdürlüğümüzce yürütülen projeli planlı çalışma da 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, devletin güvenliğine karşı suçlar, silahlı terör örgütü kurmak yönetmek ve bu örgüte üye olmak, terörizmin finansmanı hakkındaki kanuna aykırılık' suçları isnadıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde yapılanan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet yapılanması (FETÖ/PDY) ile işbirliği içerisinde hareket ettiği bu yapının üyesi olduğu, yine bu yapıyla alakalı il içerisinde her türlü gizli faaliyetlere katıldığı ve yardımda bulunduğu, yine FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün üyesi olduğu ve bu örgüte maddi ve manevi destek sağladıkları değerlendirilen ilimizde örgütün görevlendirdiği il imamı, serrehber, büyük bölge talebe mesulü, küçük bölge talebe mesulü, bu örgütün kurduğu derneklerin başkanlığını yapan, üye olan dernek üyesi, dershane ve okul öğretmenleri, hastane çalışanları, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan devlet memuru niteliği taşıyan yada taşımayan ve cemaat evlerinden sorumlu 'abi' ve 'abla' konumunda olan geçmişte ve bugün bu örgüt menfaatleri doğrultusunda faaliyetlerini devam ettiren şahıslar ve bu şahısların faaliyetleri yönünden ilgili soruşturma kapsamında, eş zamanlı olarak arama el koyma, yakalama ve gözaltına alma tedbirleri uygulanmak suretiyle icra edilmiş olup yapılan adli işlem neticesinde, M.S., M.S., A.Ü., B.M., M.Ç., G.Y., G.Y., A.Ö., M.G., M. G., H.S., B.S., H.B., M.T., Z.T., E.A., İ.G., G.Ş., K.E., C.Y., E.M.B., H.B., Z.B., Z.K., N.T., M.Y., F.N.A.(B.), H.A.A., E.K., A.B., M.Y., Y.Ö.A., Ç.A., Ü.Y.,Y.G., F.E., E.O.A., Ö.Ş., H.K., E.B. İsimli şahıslar Olmak üzere 25 kadın, 15 erkek olmak üzere toplam 40 şüpheli yakalanmıştır' denildi.
Şüphelinin evinde bulunanlar şok etti.

Açıklamada ayrıca, "yakalanan şüphelilerden B.S. isimli şahıstan (1) dolar elde edilmiştir. E.B. isimli şahsın, Kırklareli'nin Babaeski'de bulunan ikametinden yapılan aramada "Fethullah Gülen'in hasta yatağında bulunur vaziyetteyken çekilen resmine ait bir kare ve hemen altında hastalığına şifa bulması için edilen dua ele geçirilmiştir' ifadelerine yer verildi.