Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, alınan bir istihbarat üzerine biri 17 yaşında 5 kadının para karşılığı fuhşa zorlandığı ve alıkonulduğu ihbarı üzerine harekete geçti.

İddiaya göre; A.Y., F.A., D.A., G.C. ve F.K. isimli kadınların internet üzerinden erkeklere eskortluk yaptırıldığını belirleyen polis, şüphelileri takibe aldı. Yaklaşık 2 ay süren takip sonucunda 26 yaşındaki A.Y. adlı kadın, 44 yaşındaki kocası İ.Y. ile 21 yaşındaki oğlu U.Y, 48 yaşındaki M.A. ve 18 yaşındaki H.H.B. gözaltına alındı. Şüpheliler, İ.Y., U.Y., M.A. ve H.H.B., "Fuhuşa teşvik etmek, fuhuş için yer temin etmek, fuhuşa zorlamak ve alıkoymak " suçlamasıyla emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Dört şüpheli çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

4 BİN LİRAYA SATMIŞ
Araştırmayı derinleştiren polis, fuhuş batağından kurtarılan ve mahkemece devlet koruması altına alınan 17 yaşındaki D.A.'nın Çorum'da bir kişi tarafından para karşılığı erkeklere pazarlanması için tutuklanan 4 kişiye satıldığını belirledi. Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 32 yaşındaki Seha C.'yi Çorum'da gözaltına alıp, Samsun'a getirdi. Seha C., D.A.'yı tekerlekli sandalyesini tamir ettirebilmek için 4 bin TL karşılığında sattığını itiraf etti.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Yapılan araştırmada 5 ayrı suçtan yakalaması olduğu belirlenen Seha C., Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Bayram OK