Fetullah Gülen'in Türkiye'de vekaletini verdiği 5 avukattan biri olduğu öne sürülen Samsunlu Fevzi Cem Şenocak'ın hukuk bürosuna atanan Kayyum Hasan Ölçer, banka hesabında 800 milyon lira olduğu iddiasını yineledi. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı ise daha önce yaptığı yazılı açıklamada, Şenocak'ın hesaplarında ya da kasasında 800 milyon bulunmadığını bildirmişti.

FETÖ'nün elebaşısı Fetullah Gülen'in Türkiye'de vekaletini verdiği 5 avukattan biri olduğu öne sürülen Fevzi Cem Şenocak'ın banka hesabında 800 milyon lira olduğu iddia edilmişti. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Sözcülüğü ve Medya İletişim Bürosu'ndan 26 Ağustos 2016 tarihinde yapılan açıklamada ise, Cem Şenocak'ın hesaplarında ya da kasasında 800 milyon bulunmadığını bildirilmişti. Ancak Sabah gazetesinin haberine göre, kayyum Hasan Ölçer, 800 milyon liranın FETÖ'nün avukatı Cem Şenocak'ın hesabında olduğu iddiasını yineledi.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI


Darbe girişiminin ardından yapılan FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan Av. Fevzi Cem Şenocak tutuklanmış, banka hesabındaki para ise gündeme bomba gibi düşmüştü. Ardından Sabah Gazetesi, 18 Ağustos'ta "FETÖ'nün 800 milyonluk avukatı" başlıklı haberi servis etmişti. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Sözcülüğü ve Medya İletişim Bürosu'ndan 26 Ağustos 2016 tarihinde yapılan yazılı açıklamada ise, Avukat Şenocak'ın banka hesaplarında ya da kasasında 800 milyon liraya rastlamadıklarını belirtmişti. Yapılan açıklama, Samsun Adliyesi'nin resmi internet sitesinden yer almıştı.

KAYYUM 'O PARA VAR' DEDİ
Avukat Şenocak'ın sahibi olduğu Şenocak Hukuk Bürosu ile bazı şirketlere kayyum atandı. Kayyumların yaptığı incelemede Şenocak'ın hesabında 800 milyon lira olduğu belirlendi. Sabah gazetesine konuşan kayyum Hasan Ölçer, "Bu paranın var olduğunu teyit ediyorum. Bu paranın FETÖ'nün tüm bölge himmeti olduğunu düşünüyoruz, paraların kaynaklarını bulmaya çalışıyoruz. Cemaatin Türkiye'deki önemli kasalarından biri olduğunu düşünüyoruz. Araştırmalarımız bu yönde olup geçmişe dönük banka kayıt, hesap, havale giriş ve çıkışlarını mercek altına aldık. Avukatın hukuk bürosunun para trafiğini araştırıyoruz. Ayrıca bu avukatın çok lüks bir hayatı var" dedi.

Bu arada Şenocak'ın örgütün Karadeniz bölge kasası olduğu öne sürüldü. Kayyum Ölçer, FETÖ'nün avukatının yüklü banka hesabının yanı sıra değerleri 700 bin lirayı bulan lüks araçlarla dolu garajı olduğunu da iddia etti.