Samsun'da, Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında kapatılmasına karar verilen Özel Armada Okulları, örgütle bağlantısı bulunmadığı belirlenince yeniden açıldı.

DAVULLU ZURNALI KUTLAMA


Samsun'da bulunan Özel Armada Okulları, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında FETÖ ile ilgisi bulunduğu gerekçesiyle 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kapatıldı.

Yapılan incelemede, okulun örgütle ilgisi bulunmadığı tespit edildi. Bunun üzerine okul, 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yeniden hizmete girdi. Okul binasının kapısına vurulan mühür, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerince kaldırıldı. Yeniden hizmete girmesi dolayısıyla okulun yönetici, öğretmen ve öğrencileri davul zurnayla kutlama programı düzenledi.

DİK DURUŞUMUZU SÜRDÜRECEĞİZ
Okul ortaklarından Serkan Batkal, 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de FETÖ ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle okullarının isminin yer aldığını ve kapatıldığını, yanlışlığın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 4 Ağustos'ta düzeltildiğini söyledi. Okulun resmen açılması için Bakanlar Kurulu'nun kararnamesini beklediklerini, 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile okulun yeniden açıldığını anlatan Batkal, "Bizler hayatını, vatanını seven, dürüst ve ahlaklı insan yetiştirmeye vakfetmiş, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerini benimsemiş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, milletine, bayrağına sahip çıkmış, vatanın bölünmez bütünlüğüne inanmış yönetici ve eğitimcileriz. Bugüne kadar biz ve çalışanlarımız herhangi bir örgütle, sivil toplum kuruluşuyla ve hainlerle yan yana gelmedik, gelmeyeceğiz. Ülkemize, devletimize, milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden hainlere karşı duruşumuz daima milli olmuş, daima da böyle olacaktır. Bu dik duruşumuzu ve kararlılığımızı sonsuza kadar sürdüreceğiz."

Yanlışlığı düzelten, hassasiyet gösteren Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine teşekkür eden Batkal, "Okulumuzun kapalı olduğu dönemde daima yanımızda hissettiğimiz, bize inanan, güvenen, manevi destek veren çok değerli, vefakar, saygıdeğer velilerimize, bizi hiç bırakmayan, okulumuzun açılmasını heyecanla bekleyen çok sevdiğimiz öğrencilerimize, emekçi öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.