Yavuzselim Mahallesi, Canik Belediyesi tarafından yapılan alt ve üst yapı çalışmalarıyla estetik bir görünüm kazanırken, dönüşüm projesi kapsamında kırmızı-beyaza boyanan evler, Türk bayrağı görünümüyle mahalle halkını gururlandırıyor.

Daha önce Toptepe ve Hacıismail Mahallelerinde uygulanan "Güzel Evim Mutlu Geleceğim" projesi kapsamında 46 sokakta boyasız ve sıvasız 325 yorgun binanın yenilendiği mahallenin bazı sokakları kırmızı-beyaza boyanırken, mahalleli de binalara ay ve yıldız motifi yaparak Türk Bayrağı görünümü kazandırıyor.

HEM FİZİKİ HEM TOPLUMSAL DÖNÜŞÜM
Telekom ve elektrik hatları yer altına alınan, doğalgaza kavuşan, yağmur suyu, kanalizasyon ve aydınlatma işleri yapılan mahalledeki dönüşüm, kum, çakıl ve boyası belediye tarafından karşılanan dönüşüm sayesinde güzel bir görünüme kavuşurken, belediye tarafından mahallede yapılan Hanım Konakları, Sıbyan Mektebi, Müzik Okulu, Halı Saha gibi sosyal ve kültürel yatırımlarla da toplumsal dönüşüm sağlıyor.

DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK
Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşüm projelerine imza attıklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Dönüşüm projelerimizle güzel bir şehirleşme örneği sunuyoruz. Ayrıca yarınlarımız olan çocuklarımıza ve insanlarımıza çok daha güzel yaşam alanları oluşturuyoruz. Toptepe, Hacıismail ve Yavuzselim'de uyguladığımız, Kuzey Yıldızı ve Gaziosmanpaşa Mahallelerimizde de çalışmalarını sürdürdüğümüz Güzel Evim Mutlu Geleceğim projemiz diğer şehirlerdeki belediyelere de örnek olmaktadır" dedi.

ŞEHİR VE İNSAN İLİŞKİSİ
Fiziksel dönüşümün sonucunda toplumsal dönüşümün de gerçekleştiğine işaret eden Başkan Genç, "Şehrin estetiği mimarisi, insanın estetiği ise ahlaktır. Şehir, aynı zamanda içinde yaşadığı insanlara da kimlik sunar. Bu nedenle bütün çabamız şehir ve insan arasındaki bu organik bağı korumaktır. Şehrin estetikliği, o şehirde yaşayan insanların psikolojisini, davranışlarını ve sosyo-kültürel gelişimini etkiler. Bu nedenle mahallelerimizde uyguladığımız Güzel Evim Mutlu Geleceğim projemizi çok önemsiyoruz" dedi.

BİRLİĞİMİZİ KİMSE YIKAMAZ
Türkiye'nin birlik ve beraberliğini sağladığı bugünlerde Yavuzselim Mahallesi'ndeki kırmızı-beyaz görünümün çok daha anlam taşıdığını ifade eden Genç, "Bu mahallemizde yaşayan insanlarımız Türkiye'mizin birlik ve beraberliğine her zaman katkıda bulunmuş insanlarımız. Biz binalara kırmızı-beyaz görünüm kazandırdıktan sonra Yavuzselim Mahallemizdeki insanlar binalarına ay-yıldız motifi yaparak, bu dönüşümü daha da anlamlaştırdılar. Yavuzselim Mahallemizdeki bu Türkiye sevgisi, ülkemizi ve bu birlik-beraberliğimizi hiç bir gücün yıkamayacağının göstergesidir" diye konuştu.