Tokat; Diyarbakır, Van ve Hakkari'den gelen 4 şehit haberi ile yasa boğuldu.

Edinilen bilgiye göre; Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde trafik kazasında şehit olan Başpolis Bülent Ay'ın cenazesi memleketi Tokat'ın Niksar ilçesinde toprağa verilirken, 3 şehit haberi daha geldi. Van'ın Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı'nda PKK ile çıkan çatışmada şehit olan 8 askerden Tokat Zileli Salih Tortum'un (22) cenazesinin İstanbul'a gönderilirken, Zile ilçesinin ikinci acı haberi Hakkari Çukurca'da teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Naci Yavuz'dan geldi. Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, şehidin Evrenköy'de yaşayan ailesine acı haberi verdiklerini söyledi.
Bir şehit haberi de Tokat'ın Turhal ilçesinde verildi. Hakkari Çukurca'da teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Enes Pelit'in (24) Turhal'daki yaşayan ailesine acı haberi askeri yetkililer verdi. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı.

Şehit Pelit'in cenazesinin öğle namazına müteakiben Turhal ilçesinde, şehit Yavuz'un cenazesinin ise ikindi namazına müteakiben Zile ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.