Türkiye Basketbol Ligi'nde boy gösterecek olan Samsun Büyükşehir Belediye Anakent Spor Kulübü, Amerikalı Jarry Smith'i ve Makedon genç oyuncu Marko'yu kadrosuna kattı.

MALİYETLERİ DÜŞÜK

Samsun Büyükşehir Belediye Anakent Spor Kulübü, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Bir yandan da transfer de nokta atışlar yapmak isteyen Kırmızı-Beyazlı ekip son olarak Amerikalı Jarry Smith ve Makedonya'lı genç oyuncu Marko'yu kadrosuna kattı. Uzun bir amerikalı oyuncu daha transfer ettiklerini ve bu oyuncunun önümüzde ki günlerde geleceğini belirten Anakent Spor Kulübü Genel Manajeri Osman Rendeci, "Kalıcı bir kulübün temelleri için uğraş veriyoruz. Düşük maliyetlerde iyi oyuncu transferleri yapıyoruz. Son olarak Amerikalı iki oyuncuyu kadromuza kattık. Bunun yanında Makedonya'dan öğrenci oyuncu diyebileceğimiz Marko'yu da renklerimize bağladık"dedi.

KALICI OLMAK İSTİYORUZ

Rendeci ayrıca, "Biz bu şehre ve insanlarına kalıcı hizmetler yapmak istiyoruz. Burada basketbol kültürünü daha fazla yaygınlaştırmak istiyoruz. Yönetimimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'ın bizlere destekleri sonsuz. Bugün var, yarın yok olan takımlardan asla olmak istemiyoruz. Hedefimiz ligimizde dengeli bir yerde olmak. Play-Off oynayıp oynamamak bizim için çokta önemli değil. Biz hem altyapıya önem veren hemde üst yapıda istikrarlı bir yol çizen kulüp olma yolunda ilerlemek istiyoruz. 10 yerli oyuncu var kadromuzda ve bunlardan bazıları Samsun kökenli oyuncular" diye konuştu.

Salim YILDIZ