Türkiye'nin önemli eğitim merkezlerinden birine sahip olan Canik Belediyesi, hayata geçirdiği Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nde; eğitim merkezleri ile çocuk ve gençleri geleceğe hazırlarken, dershanelerin dönüşümüne model olacak şekilde kurulan Kariyer Gelişim Merkezi ile Canik Akıl Küpü ve Etüt Merkezi, Sıbyan Mektebi, anaokulları ve kreş yeni eğitim öğretim dönemine hazır. 3. sınıftan 12. sınıfa kadar yaklaşık 2 bin öğrencinin yararlandığı etüt merkezlerinde ayrıca çocuklar, etüt eğitiminin yanında, manevi, kültürel, sanatsal ve sportif dersler de görebiliyor.

Etüt merkezlerinde öğrenciler temiz ve güvenli ortamlarda takviye ders görürken, büyükler de "hayat boyu eğitim" kapsamında Gençlik Merkezi, 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi ile İkinci Bahar Yaşam Merkezi gibi sosyal ve kültürel tesislerde kendilerini geliştiriyor. Aile Okulları ise, mutlu bir şehir için mutlu anne-babalar yetiştiriyor. Bir toplumu şekillendiren faktörün eğitim olduğunu ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bize emanet edilen şehrimizin 20 yıl sonrası için şimdiden adım atmak, 20 yıl sonra keşke dedirttirmemek için maddi ve manevi olarak ne yapılması gerekiyorsa onu yapıyoruz" dedi.

Eğitime ve aileye yaptıkları yatırımı geleceğe yapılan yatırım olarak gördüklerini belirten Başkan Genç, "Canik Belediyesi olarak geride bıraktığımız 12 yılda görevimiz olmamasına rağmen en büyük yatırımı eğitime yaptık. Manevi değerleri önemseyen, bilgili bir gençlik için eğitime yatırım yapıyoruz. Çünkü biliyoruz ki bir toplumu eğitim şekillendirir. Hükümetimizin özel önem verdiği dershanelerin dönüşümüne en iyi örnek olacak şekilde kurduğumuz etüt merkezlerimiz yeni eğitim-öğretim dönemine hazır. İnşallah önümüzdeki dönemde de çocuk ve gençlerimiz burada kendilerini geleceğe hazırlayacaktır" diye konuştu.

Canik Belediyesi olarak eğitim alanındaki yatırımlarına devam edeceklerine de vurgu yapan Başkan Osman Genç, "Sosyoekonomik seviyenizi ne kadar yükseltirseniz yükseltin eğer ki kültürel seviyenizi yükseltemiyorsanız, geleceğin teminatı gençlere iyi bir eğitim verilemiyorsa sağlıklı bir gelecekten söz edilemez. Gençlerin şimdiden şekillenmeye başlaması çok önemli. Bu noktada gençlerimizi bilgiyle donatırken, onlara milli ve manevi değerlerimizi de öğretiyoruz. Bütün imkanlarımızla gençlerimizin yanındayız" ifadelerini kullandı.