Balıkçılar, av sezonun açılmasına rağmen bu kez de kötü hava şartlarına takıldı. Yalıköy Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Eftal Mutlu, av yasağının sona erdiği 1 Eylül'de, ilk gece fırtına sebebiyle balık avlayamadıklarını belirtti. Bundan dolayı ilk başta morallerinin bozulduğunu ifade eden Mutlu, "Ağlarımızı sağanak altında, Fatsa ve Terme'nin 5 mil açığında denize bıraktık ve geri topladığımızda bolca istavrit ve lüfer avladık. 60 kasa istavrit, 40 kasa ise lüfer avladık ancak palamut umduğumuz gibi çıkmadı. Havalar normale dönünce palamut avlayacağımızı ümit ediyoruz." dedi. Mutlu, palamudun, ağlara sakin sularda takıldığını kaydetti.

İKİ HAFTASI DAHA VAR

Balıkçı Erol Bay ise sezondan genel anlamda umutlu olduklarını dile getirerek, "Lüfer balığının sahillerde fazla olmasından dolayı palamut biraz geç görülür. O yüzden palamudun 2 hafta sonra görüleceğini düşünüyorum. Zaten şu an deniz dalgalı, o yüzden palamut açıklarda dolaşır." diye konuştu.

Fatsa ilçesinde balık satışı yapan Zafer Özel ise palamudun tanesinin 15 ile 20 liradan alıcı bulduğunu ifade ederek, palamudun daha çok avlanması halinde fiyatının 5 liraya kadar düşebileceğini söyledi.