AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Diyarbakır'da Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte 15 bakan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcıları ve MKYK üyelerinin katılımıyla gerçekleşen, 23 ili kapsayan yatırım destek paketinin açıklandığı programa katıldı. Karaaslan, ''Terörle mücadelenin en önemli ayaklarından biri, kalkınmaya hız vermektir'' diye konuştu.

140 MİLYARLIK YATIRIM

Çiğdem Karaaslan, Diyarbakır programını değerlendirdi. Karaaslan, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan program ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kapsamlı bir destek yatırım haritasının hayata geçirileceğini belirtti. Karaaslan, ''Başbakanımız Binali Yıldırım, bakanlarımızla ve partimizin üst düzey yöneticileri ile geldiği Diyarbakır'da 23 ili kapsayan yatırım destek paketini açıkladı. Bu pakette neler var. 62 milyar lirası devlet yatırımı olmak üzere özel sektör ile birlikte 4 yılda 140 milyara yatırım yapılacak. Bu yatırımlarla 800 bin kişiye istihdam sağlanması bekleniyor. Bu bölgelerde 67 bin konut üretilecek. PKK mensupları tarafından çukur kazılarak tahrip edilen Diyarbakır'ın Sur ilçesi, Şırnak merkez, Şırnak'ın Cizre, Silopi ve İdil ilçeleri, Mardin'in Nusaybin ilçesi ve Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde toplamda 10 milyarlık yatırım yapılacak'' dedi.

ETKİLERİ TÜM YURTTA HİSSEDİLECEK

Karaaslan konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Hep söylediğim gibi terörle mücadelenin önemli ayaklarından birisi de yatırımlara devam etmek, kalkınmaya hız vermektir. Bu amaçla bölgeye yapılan her yatırım Türkiye'ye yapılmaktadır. Doğu ve Güneydoğu'da taş taş üzerine koyduğunuzda bunun etkilerini tüm yurtta hissederiz. Onlar yakar yıkar yok eder. Bizler yapar, imar eder, ihya ederiz. Bu nedenle Başbakanımız, bakanlarımız ve üst düzey yöneticilerle Diyarbakır'dayız.''