Samsun'un İlkadım İlçesi'ndeki Mert Irmağı kenarında yıllardır kullanılmış eşyaların satıldığı pazarda hafta sonları yoğunluk artıyor. Hurdacılardan alınıp tezgahlarda sergilenen ürünlerle birlikte pazarda, 10 liraya takım elbise bulunabiliyor.

Ayrıca pazarda, elektronik aletlerden bisiklete, kıyafetten oyuncağa kadar çok geniş yelpazede ürünler alıcısını bekliyor.

GARİBAN KESİMİN PAZARI


Hafta sonunda pazarın daha kalabalık olduğunu kaydeden esnaf Serhat Keleş, ''Pazar aynı zamanda gariban kesiminin ihtiyaçlarını karşıladığı bir yer. Takım elbiseler 10 lira, pantolon 5 lira, ayakkabı da 3 liraya satıyoruz. Elimizde geldiğimiz kadar müşteriyi memnun ediyoruz. Kırtasiyeye gidip çanta alamıyor, pahalı geliyor. Sonra gelip buradan alıyor. Pazara rağbet var, çünkü Samsun'da işsizlik çok. Alım gücü düşünce herkes ikinci ele yöneldi'' diye konuştu.

BEDAVADAN BİRAZ PAHALI


1.5 yıldır pazarda tezgah açtığını ve ne bulursa sattığını söyleyen esnaf Ali Temiz ''Esas mesleğim terzi. Elektronik cihazlar, teypler satıyorum. Eskiden bu kadar elektronik eşya yoktu. Sürekli yenisi çıkıyor, üç ayda bir değiştiriyorlar. Mağazada 44 liraya satılan bir feneri 25 liraya satıyoruz. Çok ucuz olduğu için vatandaş da geliyor. Bedavadan biraz pahalı işte'' dedi.

PAZAR ÇOK BAKIMSIZ
Şanlıurfa'dan Samsun'a pazar için geldiğini ifade eden Yasin Çelik ise, ''Tıraş makinesi, müzik çalar, fenerler satıyorum. 20 liradan başlıyor 60 liraya kadar gidiyor. 2 ayda bir Samsun'a geliyorum. Türkiye genelini gezdim, işim icabı pazar pazar geziyorum ama burası çok bakımsız. Köy pazarları bile buradan daha düzenli. Diğer şehirlere göre Samsun'da çok yoğunluk yok, genelde de Suriyeliler geliyor. Pazarın düzensizliğinden olduğunu düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

HOBİ OLARAK 2. EL
Pazarının olmazsa olmaz olduğunu kaydeden pazar müşterisi Sami Altay da ''Burada nostaljik şeyler bulabiliyorum. Kuruldu kurulalı her hafta geliyorum, hobi olarak eski parçaları alıyorum. Tamir ediyorum ve saklıyorum. Bir sergilik malım var. Artık eşim kızıyor 'evde yer kalmadı' diyor. Samsunlular mutlaka pazarı gezmeli. Hiç görmediğim şeyler gördüm burada''

Zerrin SOMUNCU