Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, yaptığı açıklamada, kazanılan 6 puanın hem abartılmaması hem de küçültülmemesi uyarısında bulundu.

Takımın ligdeki son durumunu değerlendiren Gevrek, sahaya henüz gerçek güçlerinin yansımadığını kaydederek, 'Baktığınız zaman Samsun ve Mersin kolay rakipler gibi gelebilir ama bu ligde kolay maç yok. Avantajlı bir fikstür çekmiştik bunu kullandık. 6 puanı ne çok büyütmeliyiz, ne de çok küçülmeliyiz. Yeni bir takım olduğumuz unutulmamalı. Şu an asıl gücümüz sahaya yansımadı. Bazın oyuncularımızın uyum süreci bittiğinde ve Amutu, Mba ve Azubuike'nin katkıları olduğunda daha farklı bir ekip olabileceğiz' ifadelerini kullandı.

'Hedefiniz varsa kulübeniz zengin olmalı'

Gevrek, transferde izlenen politikayla ilgili de konuşarak, 'Transferin son gününde forvete bir oyuncu almak istedik. Umut Nayir tarzında bir oyuncu. Hem pivot santrafor hem de ayakları iyi. Ama böyle bir oyuncu bulamadık. Boşu boşuna maliyete girmektense transfer yapmadık. Hedefiniz varsa kulübeniz zengin olmalı. Ama istediğiniz gibi bir oyuncu da bulmayınca israfa gerek yok. O bölgede Amutu, Eren, Sinan var. Bu isimler de baktığınız zaman önemli oyuncular. Genel olarak şunu diyebilirim ki bu kadro bu takımı hedefe götürecek düzeyde' dedi.

'Bu yıl şampiyon olamazsak seneye olalım diyorum'

Gevrek, şampiyonluk hedefiyle ilgili sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek, 'Bu sözüm bazen yanlış anlaşılıyor. Ben 2 sene sonra şampiyon olalım demiyorum. Bu yıl şampiyon olamazsak seneye olalım diyorum. Bu sezon zaten kurduğumuz takımın iddiası ortada. Hedefimiz olmasa sırf ligde kalmak için neden böyle güçlü bir takım kuralım ki? Biz Malatya'yı Süper Lig'e taşımak istiyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz, nasip etmek Allah'ın işi. İnşallah bu yıl şampiyon oluruz. Takım bu şekilde kazanarak gitse yok olmayalım mı diyeceğiz' şeklinde konuştu.