Okul çıkışlarında babasının saatçi dükkanında zaman geçiren saat tamircisi Betül Zer, zamanla saat tamirciliği işine merak sardı. Zer, okuldan arta kalan zamanlarında babasının yanında çalışan ustalarla birlikte saat tamirciliğine başladı.

Zamanla işin bütün inceliklerini öğrenen Betül Zer, kendi dükkanını açarak saat tamiri işine devam ediyor. Dördüncü üniversitesini okuyan Zer, saat tamiri işinin kendisi için bir tutku olduğunu ve hayatı boyunca bu işi yapmaya devam edeceğini kaydetti. Ayrıca saat parçaları üzerine saatçilik sözlüğü yazan Zer, Saat Terimleri Sözlüğü'nün yakında yayınlanacağını belirtti.

'SÖZLÜK YAKINDA ÇIKACAK'

Saat Terimleri Sözlüğü hazırladığını açıklayan Betül Zer şu ifadelerini kullandı:

'Bildiğim kadar Türkiye'de geniş kapsamlı saatçilik sözlüğü yok. Saatçilik terimleri toplanmamış. Genellikle İngilizce terimler kullanılıyor. Bunu aşmak için ustalarımdan da yardım alarak bir saatçilik sözlüğü hazırladım. Bazı noktalarına ekleme çıkarmalar yapacağım. Yakında yayına girmiş olacak. Kitapta saatin bütün parçalarını yazıyorum ve resimli olarak anlatıyorum. Unutulan kelimelerden çok bizde bazı parçalara isim vermemişler. Bazı parçalara da herkes farklı bir isim takmış. Bunları tek bir parça altında toplayarak bu mesleği ilerletmiş olmak istiyorum.'