Samsun Büyükşehir Belediyesi Kutlukent'te yol genişletme çalışmaları için Hayati Tekin'in belediye başkanlığı döneminde Selanik'teki aslına uygun şekilde inşa ettirdiği Atatürk Evi yıkıldı.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır, Atatürk Evi'ni en kısa sürede Bayraktepe'ye yapacaklarını söyledi.

UZUN'DAN YER ÖNERİLERİ

Atatürk Evi ve bir öneri...
Atatürk Evi için Bayraktepe'nin dillendirilmesine ise siyasetten, STK'lardan ve medyadan itiraz geldi. Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, açıklamaların ardından kaleme aldığı yazıda, "Turan Çakır da yol sıkıntısı nedeniyle Atatürk Evi'nin yıkılacağını ve daha iyisini Bayrak Tepe'de inşa edeceklerini söylüyor... Çakır'ın bu sözleri, endişeleri ortadan kaldırıyor. Ancak, benim bu noktada bir önerim var... Yeni Atatürk Evi neden Bandırma Vapuru, Kurtuluş İskelesi, Gazi Müzesi, Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile yapımı süren Panorama 1919'un bulunduğu bölgede bir yere yapılmıyor?" önerisini paylaştı.

ACELE EDİLMEMELİ
Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu da yaptığı açıklamada, yer konusunda Büyükşehir Belediyesi'nin acele davranmamasını istedi. Memişoğlu açıklamasında, "Atatürk Evi'nin taşınacağı yer konusunda aceleci bir şekilde davranıldığını düşünüyorum. Kent içerisinde 19 Mayıs imajını yaşatacak Atatürk Heykeli, Bandırma Vapuru, Tütün İskelesi gibi birtakım eserler var. Bulundukları yere baktığımızda kentimize gelen turistlerin çok daha kolay ulaşabileceği yerde. Atatürk Evi'ne de ziyaretçilerin çok rahat ulaşabileceği kent içindeki peyzajıyla da konukların çok daha iyi ağırlanabileceği bir yerin olması gerektiğine inanıyorum. Bayrak Tepe düşüncesi çok aceleyle ortaya konmuş" ifadelerini kullandı.

DAHA DOĞRU OLUR
Tekkeköy ve Kutlukent'te belediye başkanlığı yapan, Atatürk Evi'ni Kutlukent'e kazandıran başkan olan CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin ise, Atatürk Evi'ni yıkıldığı yerde 10 kişi ziyaret ederken, Bayraktepe'ye yapılması halinde bu rakamın ancak bire düşeceğini belirtti. Tekin, "Kutlukentliler, Tekkeköylüler Atatürk Evi'nin ilçede kalmasını istiyor ama Samsun'un tarihi değerlerini yansıtan eserlerin yanında yer alması daha doğru olur. Uzun'un teklif ettiği yerlerden birine yeni Atatürk Evi'nin yapılması daha doğru olur" diye konuştu.