2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu ilk maçında deplasmanda Hırvatistan ile 1-1 berabere kaldı. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, maçta oyundan alındığı sırada kendisi ile Emre Mor arasında yaşanan diyalogun sorulması üzerine, 'Emre Mor'a bir şey olmaz. O bizim yaramaz çocuğumuz. Top alıp alamadığı ile ilgili. 'Burada olmaz soyunma odası git' dedim' dedi.

'Oyuncularımdan memnunum'

Orta saha seçimi hakkında konuşan Terim, 'Okay, Kaan ve Ozan'a, orayı üç gence teslim edip, ortaya yüksek tempolu bir mücadele koymalarını istedim. Orada Rakitic, Modric, Badelj üçlüsünü de etkisiz hale getirelim diye düşündüm. Bu bağlantıyı kopardığımızı düşünüyorum. Bence de doğru yaptılar, memnunum' açıklamasında bulundu.

'Oyun içerisinde esnekliği gösteriyor oyuncularımız'

Maç içerisinde pozisyon değişikliği yaptıklarına vurgu yapan deneyimli teknik adam, 'Bu olgunluğumuz var. Dolayısıyla bir sıkıntı olmadı. Oyun içerisinde esnekliği gösteriyor oyuncularımız, bir sıkıntı olmadı' diye konuştu.

'Çok nazik bir jest'

Terim, Hırvatistan Teknik Direktörü Ante Cacic'e de teşekkür ederek, 'Hırvatistan hocasına çok teşekkür ediyorum. Hem jest yapıp doğum günümü kutladı hem de bugün kulübeye gelerek, Hırvatistan formasının arkasına Terim yazıp bana vermesi hakikaten çok nazik bir jest. Futbolun birleştirici tarafını, tedavi edicisi tarafını kullanmak çok hoş şeyler' dedi.

'Ne olursa olsun iyi mücadele edildi. Bu beni çok mutlu etti'

Dışarıda genç oyuncularımız var onları da alacağız. Olan, olmayan bir değişim olacak tabii ki. Bir kemik kadromuz var bizim. Burada olmayan arkadaşlarımız da var. Onları da kazandıracağız. Bugün 6-7 tane genç oyuncumuz vardı. Bir de gençler gibi oynayan tecrübeli oyuncularımız vardı. Bu alma süreci devam edecek. Dikkatlice dışarıda bıraktığımız bazı oyuncular var. Takip ettiklerimiz var. Ama mücadelenin karşılığı bu; iyi mücadele. Kaybedebilirdik, kazanabilirdik ama gerektiği zaman baskı yapıldı, gerektiğinde iyi defans yapıldı ama ne olursa olsun iyi mücadele edildi. Bu beni çok mutlu etti' ifadelerini kullandı.

'Mücadeleden ve skordan çok memnunum'

Bir dünya yıldızı topluluğu ile oynadıklarını söyleyen Terim, 'Baktığımızda sahadaki 11, dışarıdaki 12, hepsi dünya yıldızı olan bir milli takımla oynuyoruz. Oyuncularımızın birçoğu bizim genç ama hepsi istekli arzulu. Zaman zaman sıkıştığımız oldu ama ben mücadeleden ve skordan çok memnunum. Hırvatistan hocası şansla aldılar demiş, bu onun görüşüdür saygı duyuyorum ama ben futbolda şansa pek inanmam. Futbolda şans diye bir şey yoktur. 7,32'nin içine atacaksınız. Dolayısıyla o öyle görmüş ama bu benim görüşüm. 1 puan, 3 puan alamadığınız bir durumda iyidir' açıklamasında bulundu.

Penaltı yorumu

Maçtaki penaltı pozisyonuna da değinen Terim, 'Penaltıdan önce el var. Düzeltme var yani öyle çarpma değil' değerlendirmesinde bulundu.

'Ukrayna ve dışarıdaki İzlanda maçı bizi inşallah yükseğe koyacak'
İlk 3 maçın çok önemli olduğunun altını çizen Terim, 'Kaybetmeden devam ettik, önemli bir şey. Şimdi Konya'daki Ukrayna maçı daha da önem kazandı. Sonra da İzlanda maçı daha da önem kazandı. Buradan kaybetmeden geçmek büyük avantaj getirecek inşallah. Konya'da o atmosfere alışkınız, orada gereğini yapacağımıza inanıyorum. Bu genç çocukların her maçta daha iyi olmasını sağlayacak. Burada hata yapan, heyecanlanan yarın bunu yapmayacak. Bu arada biz yeni oyuncular da bulacağız. Biz bu iyi yavaş yavaş götüreceğiz. Bu deplasmanda kaybetmemek önemli. Ben o maçları küçümsemiyorum ama kaldı iki. Zorluk derecesi daha düşük olabilir ama Finlandiya ve Kosova'yı da yabana atmamak lazım. İçeride Ukrayna ve dışarıdaki İzlanda maçı bizi inşallah yükseğe koyacak' dedi.

Andriy Shevchenko açıklaması

Ukrayna Teknik Direktörü Andriy Shevchenko'nun 'Türkiye gurubu lider bitirebilir' sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Terim, 'Çok büyük bir futbolcuydu. Hakikaten çok yetenekliydi. İnanıyorum ki çok da büyük bir antrenör olacak. Yolun başında. Ukrayna Milli Takım koçu olmak kolay bir şey değil. Shevchenko'nun karakteri, insanlığı buna müsait. İnanıyorum dünya futbolu çok önemli bir antrenör kazanacak. İnşallah dediği olur ve lider bitiririz. Teşekkür ediyoruz kendisine. Enteresan bir karşılaşma olacak. Onları en güzel şekilde ağırlayacağız' diye konuştu.