Belediye Başkan Vekili Zeki Gül, yaklaşan Kurban Bayramı için kurban kesim yerlerinin ve alınacak olan tedbirlerin tamamlandığını söyledi.

Belediye Başkan Vekili Zeki Gül, sekiz farklı bölgede kurban kesim yeri oluşturduklarını dile getirerek, "Kurban kesim yerlerini Mimar Sinan Mahallesi Sevgi Evleri yanı, Bahar 7. Sokak (Mahzuni Şerif Parkı doğusu), Ahçılar 15 ve 17. Sk.'ın kesiştiği yer, Buharaevler 5. Cadde (Recep Yazıcıoğlu Parkı kuzeyi), Ulukavak Mahallesi Çam Değirmeni 10 ve 19. Sk.'ın kesiştiği yer(elektrik trafosunun yanı), Fevzi Çakmak 3. Cadde, İkbal Kent Mehmetcik Anadolu Lisesi Doğusu, Dr. Sadık Ahmet Caddesi (Hz. İbrahim Camii yanı) olarak belirledik. Hemşehrilerimiz ayrıca İskilip Yolu'ndaki Tarım Et Kombinesi'nde de kurbanlarını kestirebileceklerdir' dedi.

"Belediye, kesim yerlerinde personel görevlendirecek"

Çorum Belediyesi, vatandaşların kurbanlarını rahatça kesebilmeleri için kesim merkezlerinde personel görevlendirilecek. Görevlendirilen personel, kesim noktalarının temizliği, etrafa saçılabilecek kurban atıkların kaldırılması ve oluşacak diğer sorunlarla ilgili müdahalelerde bulunacak. Çöp toplama araçları da kurban atıklarını toplamak için aralıksız olarak çalışmalarını sürdürecek. Belediye tarafından bayram namazı çıkışında vatandaşlara kurban atıklarını koymak için poşet dağıtılacak.Temizlik İşleri ve Veteriner İşleri bayram boyunca mesaisini sürdürecek

Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri Kurban Bayramı boyunca tam mesai ile çalışacak. Bayram öncesi çalışmalarını cadde ve sokakların temizliğine yoğunlaştıran Temizlik İşleri Personelleri ile Kurbanlık hayvan denetimine yoğunlaşan Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, bayram boyunca hem kurban kesim yerlerinde hem de çöplerin alınmasında aralıksız çalışacak.

"Halk otobüsleri ilk gün bedava"

Çorum Belediyesi, tüm dini bayramlarda olduğu gibi Arefe günü mezarlıklara ücretsiz araç kaldıracak, Kurban Bayramında da vatandaşların bayram ziyaretlerini kolaylaştırmak amacıyla bayramın ilk gün vatandaşları ücretsiz taşıyacak. Arefe günü sabah namazı sonrası, vatandaşların mezarlıklara taşınacağını belirten Başkan Vekili Zeki Gül, 'Ulucamii, Köroğlu Cami, Kevser Cami, Ejder Cami, Sarılık Cami, Binevler Cami, Buharaevler Cami, Garantievler Cami, İmam Hatip Cami, Abdibey Cami, Tevhit Cami, Bilalihabeş Cami, Yeşil Cami, Beytepe Cami, Kafkas Cami, Mevlana Cami, Alaaddin Cami, Hicret Cami, Huzur Cami, Nadık Cami, Esentepe Cami, Karşıyaka Cami, Ehlibeyt Cami, Esnafevler Cami, Altınevler Cami, Yörükevler Cami, Fatih Sultan Mehmet Cami, Mimar Sinan Cami ve Kışla Cami'nden mezarlıklara ücretsiz araç kaldırılacak.' diye konuştu.

Başkan Vekili Zeki Gül, bayram süresince vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için Çorum Belediyesi Toplu Taşıma İdare Amirliği'nin çalışmalarını ara vermeden sürdüreceğini söyledi.