Canik Belediyesi, hayvan satıcılarının rahat bir ortamda ticaretlerini, vatandaşların da canlı hayvan alışverişlerini kolayca yapabilecekleri modern bir Hayvan Pazarı ve Kurban Satış Yeri yaptı. Geçtiğimiz yıl çalışmalarına başlanan ve Kurban Bayramı öncesi hizmete vermeye başlayan satış yerinde, pek çok sosyal imkan da hayvan satıcı ve alıcılarının hizmetine sunuluyor. Dereler Mahallesi'nde kurulan Hayvan Pazarı ve Kurban Satış Yeri, hayvan satış ve kesiminin hijyenik ortamda gerçekleşmesine imkan sunuyor.

Tüm Samsun geneline hizmet verecek şekilde planlanan Hayvan Pazarı ve Kurban Satış Yeri'nde incelemelerde bulunan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bayram öncesinde ilçeye gelerek hayvan satışı gerçekleştiren vatandaşlara bereketli satışlar diledi. Samsun'da önemli satıya ailenin geçimlerini hayvancılıktan sağladığına işaret eden Başkan Osman Genç, "Burası hayvan satış ve kesimlerinin hijyenik ortamda sağlanmasına yönelik kullanılacaktır. Yıl boyunca adaklık gibi canlı hayvan satışlarının dışında, Kurban Bayramları öncesinde de kurbanlık satışı için kullanılacaktır. Bu şekilde kent içinde kaçak ve hijyen olmayan koşullarda satış ve kesimlerin de önüne geçilecektir. Burası ayrıca köy halkımızın geçimine de katkı sağlayacaktır" dedi.

Halkın rahat ve fiziken uygun mekanlarda hayvan ve kurban alımına yardımcı olmayı ve oluşabilecek olumsuz görüntülerin önüne geçmeyi amaçladıklarını ifade eden Başkan Osman Genç, "Kurban satış yerinin içerisinde tuvalet ve duş imkanları başta olmak üzere, kafeterya, mescit gibi pek çok sosyal imkanı hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. Yine Hayvan Pazarı içerisinde veteriner de görev yapacaktır. Tesis, Kurban Bayramı dışında, yılın geri kalanında ise, Canlı Hayvan Pazarı olarak hizmet verecektir. Hayvan Pazarı ve Kurban Satış Yerimiz hayvan satıcılarına ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun" diye konuştu.