Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin son 1.5 yılda yaptığı başarılı çalışmalar sonucu uyuşturucuyla ilgili yakalama oranının yüzde 120'ye yükselmesi, Sivil Toplum Örgütleri ve Meslek Odaları'nın Temsilcileri'ni sevindirdi.

SAMSUN HUZURLU ŞEHİR
81 vilayetin içerisinde Samsun en yaşanılabilir şehirlerden bir tanesi olduğunu ifade eden Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, ''Samsun terörün olmadığı, adi suçların diğer şehirlere göre az olduğu bir şehir. Bu huzuru da emniyetimizin sayesinde yaşıyoruz. Uyuşturucu ile mücadelemizde Türkiye'ye örnek oluyoruz. Emniyet mensuplarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum'' dedi.

HER TÜRLÜ KATKIYA AÇIĞIZ
Uyuşturucunun insanların hayatını tehdit eden bir sağlık problemi olduğu için her türlü başarıyı desteklediklerini ifade eden Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Fatih Özkan ise, ''Geleceğimizin teminatı olan genç popülasyonunun hedef olduğu ortamda emniyetimizin bu başarısı bizi hem aile olarak hem de kamu çalışanları olarak çok mutlu ediyor. Umarız başarıları artarak devam eder. Elimizden gelen, farkındalık oluşturmak, eğitim vermek ve diğer her türlü katkıyı vermeye hazırız. Gençleri çok kolay ağlarına düşürdüklerini bildiğimiz için, emniyetimizin yaptığı bu çalışmaları canı gönülden destekliyoruz. İnşallah bağımlı sayımızın sıfıra düştüğü günleri de görürüz'' dedi.

BAŞARILARI BİZİ MOTİVE EDİYOR
Narkotim'in yoğun çalışmalarının bu konuda Samsun'a çok olumlu yansıdığını ifade eden El Veren İnsanlar Derneği Başkanı (ELVİNDER) Yeşim Gürsoy, ''Emniyet müdürlüğümüzün yaptığı ı çalışmaları yakından takip ediyor, elde ettikleri başarılarla gurur duyuyoruz. Bizler de sivil toplum sorumluluk bilinciyle kendilerine onların öngördüğü ölçüde destek olmaya çalışıyoruz. Bu başarıların topluma ve bizlere yansıyan olumlu etkileriyle de daha çok motive oluyor, onların mücadelelerindeki başarıyı yürekten destekliyoruz. Bizler de geliştirdiğimiz projelerle özellikle Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne bağlı hükümlülerin sosyal adaptasyonu, geri kazanımı istihdamı ve toplumdaki suç ve suçluya bakış açısındaki farkındalıkları yaratmaya çalışıyor, hükümlünün tekrar başarılı bir şekilde hayata dönmesi için hem karar verici noktalarla hem de toplumla aralarında köprü olmaya çalışıyoruz'' ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIN HAYATI KURTULUYOR
Samsun Emniyet Müdürlüğü'nün uyuşturucuya karşı yaptığı çalışmalar ile eğitime çok önemli destekler verdiğini kaydeden Türk Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu ise, ''Emniyet müdürlüğümüzün sürdürdüğü yoğun mücadele geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatını kurtartıyor. Emniyet Müdürümüz Sayın Vedat Yavuz görevine geldiğinden bu yana Samsun'da asayiş ve özellikle uyuşturucu konusunda gerçekleşen, Türkiye'ye örnek olan çalışmalarından gurur duyuyoruz. Tüm teşkilatımıza da bu yoğun mücadele ve başarılarından dolayı teşekkür ediyorum. Yaptıkları bu örnek çalışmalarla, Samsun'un eğitimine de önemli katkıda bulunuyorlar'' dedi.

ESNAF DENETİMDEN MEMNUN
Emniyetin yaptığı çalışmalarla esnafın içinin rahat olduğunu kaydeden Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüb Güler de, ''Tüm teşkilatımıza teşekkür ediyor, başarılarından dolayı tebrik ediyoruz. Normal vatandaş bu çalışmalardan rahatsız olmaz, rahatsız olan suçlulardır. Önemli olan da dürüst vatandaş, dürüst esnaf. Esnafımız yapılan tüm çalışmalardan çok memnun. Her türlü denetime tüm esnaf ve sanatkarımız sonuna kadar açık. Samsun emniyetimizin de başarılarının devamını diliyorum'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU