ÇOK MUTLUYUM

Samsun Canik Belediyespor'un yeni transferi Letonyalı basketbolcu Elina Babkina, Haber Gazetesi'ne transferini ve yeni takımıyla hedeflerini anlattı. Kariyerinde henüz 16 yaşındayken 20 yaş altı Avrupa Şampiyonası'nda Letonya Milli Takımı ile bronz madalya kazanan Babkina, bir dönem Fenerbahçe formasıyla Kadınlar Euroleague tecrübesi edindi. Canik'ten transfer teklifi geldiği zaman Samsun ekibinin eski oyuncusu Zane Teilane'ye takımı sorduğunu ifade eden Babkina, Zane'nin Canik'e gitmesi için tavsiyelerde bulunduğunu söyledi. Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nin Avrupa'nın en iyi ligi olduğunu vurgulayan 27 yaşındaki oyun kurucu, "Canik hırslı ve başarılı bir takım. Ben böyle takımları seviyorum ve Canik Belediyespor'un parçası olduğum için mutluyum" dedi.

TRİBÜNE DAVET

Takımda yer alan oyuncuları tanıdığını belirten güzel Babkina, "Avrupa'da ve Türkiye'de güzel işler başarabileceğimize inanıyorum. Kaliteli oyunculardan kurulu bir takımız. Canik ilk kez Avrupa'da mücadele edecek. Fakat takım olarak uyum sağladığımız zaman hedefimize ulaşmamamız için hiçbir neden yok." diye konuştu. Canik'in güzel oyunculardan kurulu olmasını esprili bir şekilde "Bu yıl hem güzel hem başarılı bir takım olacağız" diyen Letonyalı oyuncunun basketboldaki idolleri ise Amerikalı Iverson ve İspanyol Rubio. Samsunlu sporseverleri maçlara çağıran güzel oyuncu, "Lütfen bizi gelip desteklesinler. Onların enerjisi çok önemli. Tribünde seyircilerin olması sanki 6. bir oyuncunun sahada olması gibi etki ediyor ve daha iyi oynayabiliyorsun. Samsunluların desteklerini bekliyoruz" diye konuştu.

TURP GİBİ ÇIKTI...

Yeni transfer Babkina, Medicana Samsun Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçti. Deneyimli basketbolcuda herhangi bir sağlık sorununa rastlanmadı.

Tugay BAŞSAN - ÖZEL HABER