1- KARDEŞİM BENİM

Vizyon Tarihi: 15 Ocak 2016

Yapımı : 2015 - Türkiye

Tür : Dram

Yönetmen : Mert Baykal

Oyuncular : Murat Boz , Burak Özçivit , Aslı Enver , Burak Satıbol , Ahmet Gülhan

Film Özeti

Filmde, yıllar boyunca görüşmeyen iki kardeşin, babalarının ölümünün ardından yeniden kesişen hayatları beyazperdede olacak. Burak Özçivit ve Murat Boz'a Aslı Enver eşlik ediyor. Filmin çekimleri 2015 Haziran ayında başlamıştı.

2- BİZANS OYUNLARI

Vizyon Tarihi: 15 Ocak 2016

Yapımı : 2016 - Türkiye

Tür : Komedi

Yönetmen : Gani Müjde

Oyuncular : Tolgahan Sayışman , Tuvana Türkay , Gürkan Uygun , Ünal Yeter , Gonca Vuslateri

Senaryo : Gani Müjde

Yapımcı : Şükrü Avşar

Film Özeti

Bizans Oyunları filminde Kral Klitor (Altuğ Yücel), Kraliçe Klitorya (Gonca Vuslateri), Prens Adonis (Tolgahan Sayışman), Prenses Bonservis (Özge İnce) ve kralın kardeşi Muhteris'ten (Murat Dalkılıç) oluşan Bizanslılar; Güney Amerika'dan Anadolu'ya göç ederek Türkler'le karışan Mayalar'la, yani Maya Beyi Gazi Magosa (Gürkan Uygun), eşi Köşem Sultan (Ebru Aykaç), oğlu Vurkaçoğlu (Ünal Yeter) ve kızı Ayçörek'le (Tuvana Türkay) karşı karşıya geliyor. Mayalar, soylarını ıslah etmek için bütün Maya kadınlarını kaçırıp zindana atmaya niyetlenen Bizanslılar'la mücadele ediyor.

3- DİREN!

Vizyon Tarihi: 15 Ocak 2016

Yapımı : 2015 - İngiltere

Tür : Dram

Süre: 106 Dak.

Yönetmen : Sarah Gavron

Oyuncular : Carey Mulligan , Helena Bonham Carter , Meryl Streep , Ben Whishaw , Brendan Gleeson

Senaryo : Abi Morgan

Yapımcı : Alison Owen , Faye Ward

Film Özeti

Çocukluk yıllarından beri çamaşırcı olarak çalışan Maud Watts (Carey Mulligan), birtakım tesadüfler sonucunda kadınların oy verme hakkıyla ilgili mücadele eden süfrajetlere katılır ve seçme hakkı için mücadele etmeye başlar. Bu durum kendi eşi ve etrafındaki ataerkil toplum tarafından hiç hoş karşılanmasa da Emmeline Pankhurst (Meryl Streep) gibi öncü figürlerin yönlendirmesiyle Maud ve etrafındaki mücadele arkadaşları barışçıl çözüm yollarından seslerini duyurmak için daha saldırgan eylemlere geçmeye karar verirler.

4- İYİ BİR DİNAZOR

Vizyon Tarihi: 15 Ocak 2016

Yapımı : 2015 - ABD

Tür : Animasyon , Aile , Komedi

Süre: 89 Dak.

Yönetmen : Peter Sohn

Seslendirenler : Anna Paquin , Steve Zahn , Frances McDormand , Sam Elliott , Jeffrey Wright

Senaryo : Meg LeFauve

Yapımcı : John Lasseter , Denise Ream

Film Özeti

İyi kalpli bir Apatosaurus olan Arlo, talihsiz olaylar sonucunda ailesinden ayrı düşer ve uzun bir yolculuğa başlar. Yolda kendine hiç beklemediği bir yoldaş bulur, bu bir insandır...

Disney'in 2016 yılının ilk ayında vizyona girmesi beklenen animasyonu, "dinozorlar yok olmasaydı dünya nasıl bir yer olurdu" sorusunu keyifli bir anlatımla irdeliyor.

5- THE CLUB (EL CLUB)

Vizyon Tarihi: 15 Ocak 2016

Yapımı : 2015 - Şili

Tür : Dram

Süre: 98 Dak.

Yönetmen : Pablo Larrain

Oyuncular : Antonia Zegers , Roberto Farias , Alfredo Castro , Alejandro Goic , Alejandro Sieveking

Senaryo : Guillermo Calderón

Film Özeti

Şili'nin gözlerden uzak deniz kenarındaki bir kasabasında yaşayan 4 eski rahip, emekli bir rahibenin gözetiminde bir evde inzivaya çekilmişlerdir. Ancak hepsinin geçmişinde çocuk tacizi gibi çeşit çeşit skandallar vardır. Günün birinde kurbanlardan biri olan balıkçı Sandokan'ın sırrını açığa vurması, bütün rahipleri derin bir kaygıya sürükleyecektir.