Samsun Valisi İbrahim Şahin, Kurban Bayramı nedeniyle alınan tedbirler hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Vali Şahin açıklamasında, "Samsun İlimizde genel güvenlik ve asayişin sağlanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin temini ile vatandaşlarımızın Kurban Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için ilimiz merkez ve ilçelerindeki mevcut emniyet ve trafik tedbirlerine ilave olarak uygulama ve tedbirler alınacaktır. 08-18 Eylül 2016 tarihleri arasında Kurban Bayramı öncesi ve bayram tatili süresince vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahatlerini, ziyaretlerini ve alış veriş yapmalarını sağlamak, hırsızlık, yankesicilik, kapkaç vb. asayişe müessir olayların önlenmesi için; 10 Eylül 2016 Cumartesi gününden itibaren il merkezi polis sorumluluk bölgesinde bulunan 3 adet kurban satış yerinde yaya devriyeler görevlendirilmiştir. Ayrıca Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce sahte para olaylarına karşı, Asayiş Şube Müdürlüğünce hırsızlık ve yankesicilik olaylarına karşı ekipler görevlendirilmiştir. Şehir içinde ve şehirlerarası devlet karayollarında yaya ve araç trafiğine karşı, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü gündüz 14 ekip, 6 radar, gece 12 ekip, 3 radar görevlisiyle bayram süresince tedbir alacaktır. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü gündüz 9 ekip, 8 şahin, 2 radar ve yaya devriye, gece 9 ekip, 8 şahin ve 2 radar ekibi ile mezarlıklara, şehirlerarası otobüs terminaline, bayramlaşma yerlerine ve yoğun kavşaklara yaya personel görevlendirilerek trafik tedbirleri alınacaktır. Bunun yanında KOM Şube Müdürlüğü ile koordineli olarak şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüsler ve toplu taşıma araçlarında standart dışı yakıt (10 Numara Yağ) kullanımına karşı denetim ve kontrollere ağırlık verilecektir" dedi.

33 NOKTADA ÖNLEM ALINDI

Samsun'da havaalanı, gar ve terminal gibi yerler ile alışveriş merkezlerinin bulunduğu sokaklar, caddeler ve mezarlıklarda Kurban Bayramı öncesi 33 noktada önlemler alındığını kaydeden Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun'da alınan güvenlik tedbirleri ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Havaalanı, gar ve terminal gibi yerlerde, kalabalık olan alış veriş merkezlerinin bulunduğu sokaklar, ana arterler, caddeler ile mezarlıklarda, bayram öncesi gündüz 18, gece 15 nokta olmak üzere toplam 33 noktada, bayram süresince gündüz 11, gece 7 olmak üzere toplam 18 noktada yaya devriye görevi yapmak üzere personel görevlendirilerek emniyet tedbirleri artırılacaktır. Bayram namazı süresince görevlendirilen 20 ekip cami tedbirlerinde görev yapacaktır. Bayram namazı sonrasında silah atılmak suretiyle meydana gelebilecek müessif olayların önlenmesi amacıyla önceki tarihlerde silahla ateş edildiği tespit edilen ve ateş edilmesi muhtemel mahalle, cadde ve sokaklara özel ekip görevlendirilmesi planlanmaktadır. Halkımızın huzur ve güven ortamında Kurban Bayramını geçirmelerini sağlamak için, İl Emniyet Müdürlüğümüzce ilave tedbirler artırılarak en üst düzeyde çalışmalar devam edecektir. Yapılacak olan bu çalışmaların hepimizin daha güvenli ve huzurlu bir bayram geçirmek amaçlı olacağının altını çizerek, tüm Samsun Halkına anlayış göstereceklerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bu vesile ile tüm Samsunlu hemşehrilerimin Kurban Bayramı'nı kutlar, hep beraber huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmemizi dilerim."