Samsun'un 19 Mayıs İlçesi'nde ikamet eden bir işadamı ve eşini aynı anda telekonferans sistemi ile telefonla arayan ve kendini 19 Mayıs İlçe Emniyet Müdürü olarak tanıtan dolandırıcılar 'Sizin hesabınız ve kimlik bilgileriniz teröristlerin eline geçmiş. Üzerinizden 180 bin lira para transferi yapıyorlar. Senin evinde bulunan 25 bin lirayı al, emniyet müdürlüğüne gel. Paraların seri numaralarını alacağız' dedi.

Bunun üzerine eve giden iş adamı evde bulunan 25 bin lirayı alarak 19 Mayıs İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderken yolda dolandırıcılardan gelen ikinci telefonla Bafra Adliyesi'ne gelmesi istendi.

Bafra Adliyesi önüne gelen vatandaşa bu sefer de dolandırıcılar telefonla 'Ortalık karışık. Şimdi orada birlikte görünürsek FETÖ'cü olanlar bizi görür ve uyanırlar. Sen bizim vereceğimiz hesaba parayı yatır. Seri numaralarını aldıktan sonra biz parayı sana teslim edeceğiz' dediler. Bu arada şahsın eşinin durumu öğrenmek için 19 Mayıs İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü arayarak olayı anlatması üzerine işadamının dolandırıcıların eline düştüğü anlaşıldı.

Durum, Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirildi. Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri ilçe merkezinde yaptıkları çalışma sonunda şahsı postanede para yatırırken buldu. Güçlükle ikna edilen şahıs, Asayiş Büro'ya getirildiğinde son anda dolandırılmaktan kurtulmanın sevincini yaşadı.