Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli ve Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü çalışanı dernek ve sendika üyelerinden bir memurun görevinden ihraç edilmesinin doğru olmadığını ve Başbakan'a ve ilgili bakanlığa mektup yazdıklarını söyledi.

İTİBAR MESELESİ
ADD ve ESM üyesi memurun memuriyetten çıkartılmasının itibar sorunu olduğunu ve asla kabul edilemeyeceğini kaydeden ESM Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, ''Arkadaşımız kardeşinin kendisine bir havale yapmak üzere o tarihte yasal olarak faaliyet sürdüren bir bankada adına hesap açtırmasını istemesi ve yapılan bu havalenin arkadaşımız adına bu bankada açtırılmış olan hesaba gönderilmesi üzerine açığa alınarak hakkında soruşturma başlatıldı. İşin ilginç tarafı, arkadaşımız kendisine kardeşi tarafından havale edilmiş bu parayı mal beyanında da açıkça gösterdi. Sonuç olarak bizler arkadaşımızı çok iyi tanıyoruz ve onun sonuna kadar yanındayız. Onun, başta itibarı olmak üzere bütün haklarının iadesi için sonuç alıncaya kadar onunla birlikte mücadele edeceğiz'' diye konuştu.

BAŞBAKAN'A MEKTUP
Dernek üyesinin yıllardır KESK'e ve ADD'de görev aldığını ifade eden ADD Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli, ''FETÖ operasyonlarında sıra bize mi geldi nasıl oldu bilmiyorum. Mevcut iktidarın KHK'leri kimlerle mücadele etmek için çıkardıklarını iyi hatırlamalarını istiyoruz. Arkadaşımıza kefiliz. Demokratik laik bir Türkiye Cumhuriyeti için, bizlerle yıllarca omuz omuza mücadele etmiş arkadaşımızın yanındayız. Bu KHK'ler ülkemizin demokrasisine değil de insanların demokratik haklarına müdehale olarak görüyoruz. Bunun için hem başbakana hem de kurumun bağlı olduğu bakana birer mektup yazdık. Türkiye genelinde ADD üyelerinin işten alındığı haberlerini aldık. Hukukun tüm yollarını sonuna kadar arayacağız'' dedi.

Zerrin SOMUNCU