Ünye-Fatsa Devlet Sahil Yolu Yüceler mevkisinde saat 16.30 sıralarında meydana gelen kazada, Rize'den İstanbul'a gitmekte olan İbrahim Tüfek idaresindeki 53 HP 311 plakalı yolcu otobüsü, önünde seyir eden Sabri Cebeci'nin kullandığı 61 S 1215 plakalı yolcu otobüsüne arkadan çarptı. Otobüs de önünde seyir eden ve Azerbaycan'dan İstanbul'a gitmekte olan Vasyı Kozakevych (45) yönetimindeki AI 5233 CH Azerbaycan plakalı TIR'a çarptı. Zincirleme kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ile itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Araçta sıkışan otobüs sürücüsü Sabri Cebeci, itfaiye ekiplerince sıkıştığı yerden kurtarıldı. Kazada yaralanan yolculardan 7'si Ünye Devlet Hastanesi'ne, diğer 7 yaralı ise Ünye'deki özel bir hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan otobüs sürücüsü Sabri Cebeci'nin durumunun ağır olduğu, diğer yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Kazada yaralananların isimleri şöyle:
'Adnan Akbulut, Sabri Cebeci, Fatih Alimdaroğlu, Serkan İshak, Nurcan Aydınoğlu, Gülsüm Kahya, Esra Kahya, Hamiyet Aydınoğlu, Nazan Aktaş, Mihrican Yılmaz, Korcan Serttaş, Belinay Serttaş, Emel Ünal Serttaş, Melike Aktaş ve Suzan Aktaş'.
Bayram tatiline giden yolcuların büyük korku ve panik yaşadıkları kazanın ardından trafik tek şeritten kontrollü olarak sağlandı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.